PUBLICITÉ

Hoe staat het met de pesticiden in uw appeltje?

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 27/04/2004 - 00h00
-A +A

Consumenten- en milieuverenigingen slaan nu en dan alarm over de pesticiden in groenten en fruit. Nochtans zijn er nu tien keer minder chemisch besmette voedingsgewassen dan twintig jaar geleden.

PUB

Geen waterdichte garanties

In fruit en groenten blijven nu veel minder bestrijdingsmiddelen achter dan vroeger. Dit is vooral te danken aan de ontwikkeling van meer milieuvriendelijke middelen en een efficiënter gebruik ervan. 'Waterdichte garanties zijn er spijtig genoeg niet als het om voedselveiligheid gaat', zegt pesticidenexpert prof. Steurbaut van de Universiteit Gent. 'Moet je geen appels meer eten omdat twee procent van de appels nog te veel pesticiden bevatten?'

Aanvaardbare risico's

Het is logisch dat de consument waterdichte garanties wil over de veiligheid van groenten en fruit maar dit is een weinig realistische houding volgens prof. Steurbaut. De gezondheidsrisico's door pesticiden zijn al een stuk verminderd maar het kan nog beter. 'We moeten leren leven met aanvaardbare risico's'.

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 27/04/2004 - 00h00 Sonck K. Duurzaam gebruik van bestrijdingsmiddelen. Universiteit Gent maart 2004:6-8.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Pesticiden in groenten en fruit: geen verbetering! Geüpdatet op 17/06/2003 - 00h00

Ondanks de officiële aanbevelingen van de Europese Commissie is het gebruik van pesticiden in Europa nog steeds niet verminderd. Van de helft van de fruit- en groentestalen die resten bevatten, overschrijdt 6,1% nog altijd de maximumlimiet. Dat is zo...

Meer artikels