PUBLICITÉ

Hoe perfectionistisch bent u?

Alles goed willen doen is zeker een goede eigenschap. Maar wat als voor u alleen het beste goed genoeg is? Ook te goed willen doen kan op de duur hinderlijk en zelfs een handicap worden. Waar ergens bevindt u zich tussen deze twee uitersten: alles gewoon op zijn beloop laten en een verlammend perfectionisme? Bent u een beetje perfectionistisch? Heel perfectionistisch? Ziekelijk perfectionistisch? Of helemaal niet? De resultaten van deze test zullen u meer over uzelf vertellen, ook al kent u de antwoorden in uw binnenste al wel een beetje!

PUB
  • Question 1 sur 101) Ik leg de lat heel hoog voor mezelf, op een manier die voor een normale mens bijna onhaalbaar is.
  • Question 2 sur 102) Ik heb meer positieve ervaringen (voldoening, geluk, goed gevoel en positief zelfbeeld) dan negatieve (geen voldoening, angst, schaamte, schuldgevoelens, faalangst, zelfbeeld afhankelijk van prestaties, gevoel afgewezen te worden).
  • Question 3 sur 103) Ik ben nogal pessimistisch aangelegd en ga er nogal gemakkelijk van uit dat iets fout zal aflopen:
  • Question 4 sur 104) Ik heb een positief zelfbeeld.
  • Question 5 sur 105) Ik verlies mezelf gemakkelijk in details, waardoor ik de essentie uit het oog verlies.
  • Question 6 sur 106) Als ik fouten maak, ervaar ik dat niet als een soort falen en voel ik mezelf ook niet minder waard. Ik zie het eerder als een ervaring waaruit ik kan leren om beter te doen.
  • Question 7 sur 107) Ik ben erg gevoelig voor sociale druk of wat ik als dusdanig ervaar (bijv. het gevoel perfect te moeten zijn, te moeten slagen...).
  • Question 8 sur 108) Ik aanvaard mijn grenzen en onvolmaaktheden gemakkelijk zonder dat ik me daarom ellendig voel:
  • Question 9 sur 109) Ik wil alles altijd zo goed doen dat ik altijd tijd te kort kom.
  • Question 10 sur 1010) Als ik iets doe, is het nogal makkelijk alles of niets, wit of zwart, goed of slecht, zonder nuances dus.
Initialement publié par Dr. Catherine Solano le 21/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Dr. Catherine Solano le 19/01/2012 - 15h30

Le perfectionnisme: Aspects conceptuels et cliniques. Christo Todorov, MD, MSc1, Andrée Bazinet, MD2; Rev can psychiatrie 1996;41:291—298.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Intuïtie: moeten we luisteren naar het stemmetje in ons hoofd? Geüpdatet op 13/01/2014 - 10h50

U bevindt zich in een wat ingewikkelde situatie en moet een beslissing nemen. Na wat nadenken gelooft u de juiste logische beslissing te kennen die u moet nemen. En toch… Uw innerlijke stem zegt u dat die beslissing haar niet bevalt en port u aan om...

Bereid uw vakantie zonder stress voor Gepubliceerd op 05/05/2017 - 16h44

Het vooruitzicht van een vakantie is voor heel wat mensen een echte motivatie, maar het kan voor sommige mensen ook een bron van angst zijn. De angst om zich te vervelen of om ontgoocheld te zijn, een schuldgevoel... Verjaag deze spelbedervers nog vo...

Hoe wellevend bent u? Geüpdatet op 10/09/2007 - 00h00

Wellevendheid is niet alleen een teken dat u goed bent opgevoed. Het is vooral een teken van voorkomendheid voor de andere, van respect. Het bewijst ook dat u erop let om niet egoïstisch te zijn en enkel maar op eigenbelang gericht bent, dat u intege...

Een zomer zonder vakantie kan ook leuk zijn Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h37

"Deze zomer ga ik niet met vakantie". Misschien voelt u zich wat triest als u dat zegt en voelt iedereen rond u zich wat gegeneerd, vooral als ze zelf weggaan. Maar waarom zou u van deze zomer geen feest maken, ook al gaat u niet met vakantie?

Meer artikels