PUBLICITÉ

Hoe perfect make-up verwijderen?

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste op 24/10/2011 - 12h22
-A +A

Hoe oud u ook bent, of welk huidtype u heeft: ontschmink u altijd voor u gaat slapen. De juiste stappen om met succes uw make-up te verwijderen.

PUB

Aan de ogen

Begin eerst met de ogen te reinigen, want dat is een gevoelig onderdeel van het gezicht. Gebruikt u vaak make-up? Gebruik dan een oogreiniger verrijkt met vetstoffen. Daarmee wordt de meest resistente mascara verdund. Heeft u gevoelige ogen? Dan zijn eerder zachte, hypoallergene producten aangewezen. Drenk een propje watten in het product en laat ze glijden over het ooglid. Niet vegen. Ga eerst naar beneden en dan naar boven, zodat wimpers goed gereinigd zijn. Doe het opnieuw en verander indien nodig van propje.

Gevoelig en droog huidtype? Kies voor zachte make-upverwijderende producten

Kies uw formule in functie van de huid. Gebruik bij gevoelige en droge huid eerder een melk en emulsies zonder spoeling. Een reinigingsproduct moet minstens 30 seconden op de huid blijven. Doel is om uw make-up zo efficiënt mogelijk te verwijderen, zonder restjes achter te laten. Neem een beetje product en breng het met de vingers aan op uw gezicht. Masseer de crème zachtjes op de huid om de onzuiverheden weg te werken. Verwijder de productresten met enkele watten of een doekje.

Een vet of gemengd huidtype? Ga voor huidzuiverende producten

Bent u iemand met een vette of gemengde huid? Ga dan voor reinigingsproducten op basis van water. U zult zich mooier en frisser voelen. Maak uw huid vochtig en masseer het product zachtjes in. U kunt ook een kleine borstel gebruiken. Er vormt zich dan schuim op de huid. Spoel ten slotte goed af. Vergeet vooral niet om uw huid met een doekje te deppen. Door de huid in open lucht te laten opdrogen, kunt u de hydrolipidische film beschadigen.

Lotion is ook een optie

Geen verplichting, maar in Azië en de Verenigde Staten wordt het alvast zeer geapprecieerd. Europeanen maken er nog geen gebruik van. De lotion kan worden aangebracht via een propje watten of door gewoon op het gezicht te gooien, nadat u de huid heeft gereinigd. Zo verbetert u de huid, kunt u de poriën laten samentrekken en brengt u een bijkomende hydraterende laag aan. Bloesemwaters zijn het natuurlijke equivalent. Kies voor een formule, aangepast aan uw huidtype.

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste op 24/10/2011 - 12h22
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Zweten: vijf tips om u deze zomer te schminken zonder te glimmen Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

Vrouwen die makkelijk zweten of een gemengde tot vette huid hebben, kunnen ‘s zomers danig in de problemen komen met hun make-up . Onze specialiste vertelt u hoe u uw make-up kunt fixeren zonder dat ze gaat glimmen en hoe u zelfs als het heet is een...

Make-up: uw onontbeerlijke schoonheidsinstrumenten Geüpdatet op 17/08/2009 - 00h00

Voor een geslaagde look moet u niet beschikken over een make-updiploma en ook niet over een breed gamma instrumenten. Enkele basisinstrumenten volstaan ruimschoots! Vreemd genoeg zijn het de kleine accessoires , waarvan de meeste mensen denken dat ze...

Last van een vette huid? Maak komaf met de grove poriën! Geüpdatet op 11/10/2016 - 17h13

Wie een vette huid heeft, moet niet alleen de overmatige talg en de onzuiverheden behandelen, maar krijgt ook nog af te rekenen met grove poriën en een onregelmatige huidkorrel. Enkele tips van onze experts om komaf te maken met die te zichtbare pori...

Meer artikels