PUBLICITÉ

Hoe kunt u zich wapenen tegen de warmte?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 01/08/2014 - 10h51
-A +A

Het is volop zomer en het kwik gaat in stijgende lijn. Hoe kunt u zich daartegen beschermen?

Koele dranken, een ventilator, geen overbodige inspanningen en vooral: extra aandacht besteden aan onze bejaarden.

PUB

Wat is een zonnesteek?

Een zonnesteek of hyperthermie is het gevolg van te lange blootstelling aan de zon.

De patiënt krijgt gevaarlijk hoge koorts die al na enkele minuten tot bewustzijnsverlies kan leiden.

Dit probleem kan echter vermeden worden door de persoon voldoende vocht toe te dienen, te verfrissen en de omgevingstemperatuur draaglijk te houden, en dat gedurende minstens enkele uren van de dag (25 of 26°C).

 

Temperatuursijging: wat eten en drinken we?

Het is ook opletten geblazen voor temperatuurstijgingen. Bij heet weer (meer dan 30°C) hebben we algauw drie liter vocht nodig per dag, ook al merken we dat niet altijd!

Dorst is immers een signaal dat ons lichaam te weinig vocht krijgt, en het dorstgevoel neemt met de jaren af. Vandaar dat u kost wat kost moet drinken. U mag gerust wat siroop, limonade, vruchtensap (behalve als u diabetes hebt) of een zakje thee in uw water doen.

Verfris u ook regelmatig! Vermijd warme en slecht verluchte vertrekken (de cabine van een stilstaande wagen bijvoorbeeld), en doe er alles aan om uw lichaamstemperatuur op een normaal niveau te houden.

 

Initialement publié par Sophie Raynaud, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 06/07/2004 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 01/08/2014 - 10h51
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Jacuzzi®, spa of bubbelbad: wat zijn de voordelen? Gepubliceerd op 10/11/2015 - 12h08

Een bubbelbad of spa (jacuzzi® is de gedeponeerde handelsnaam) is een bad van wisselende grootte dat is uitgerust met jets die lucht en water in de kuip blazen. De onderdompeling in het warme wervelende water verschaft meteen een ontspannend gevoel....

Meer artikels