PUBLICITÉ

Hoe krijgt u erkenning bij uw baas?

Geüpdatet door Dr. Catherine Solano op 30/04/2014 - 15h50
-A +A

Uw baas is belangrijk, want van hem of haar hangt af hoe u zich voelt in uw baan. Maar er is nog meer. Ook uw professionele carrière, de sfeer tussen de collega's, het succes van de projecten waar u aan meewerkt en natuurlijk ook uw loon aan het eind van de maand hangen ervan af.

Werken in een ontspannen klimaat waarin vertrouwen heerst, komt trouwens iedereen ten goede.

Hier zijn enkele tips om de situatie te verbeteren, wat ook al de uitgangssituatie was.

PUB

Probeer te begrijpen hoe uw baas functioneert en pas u aan

Als uw baas bijvoorbeeld een cijferfreak is, houd daar dan rekening mee en zorg ervoor dat uw dossiers goed gedocumenteerd zijn met cijfers.

Als hij prat gaat op stiptheid, zorg dan dat u altijd iets te vroeg bent op een vergadering.

Als hij graag fantaseert voor hij weer met beide voeten op de grond komt, kortwiek hem dan niet met nuchtere opmerkingen. Freewheel integendeel even met hem mee.

Als hij daarentegen altijd heel concreet is, droom dan niet hardop in zijn bijzijn.

Maak uw baas complimentjes

Dat wil niet zeggen dat u hem moet vleien. Zeg gewoon wat u aan hem waardeert.

Druk u precies uit. Zeggen tegen uw baas: "U bent geweldig", is te vaag en ruikt veel te veel naar gevlei. Zeg eerder: "Ik vond de manier waarop u dat dossier afgesloten hebt heel knap. Het was nochtans geen bij voorbaat gewonnen zaak..."

En wees ook altijd eerlijk. Doe niet alsof hij een aangenaam mens is als hij een opvliegend karakter heeft! De kracht van complimentjes is dat ze in twee richtingen werken: degene die ze maakt, zal voortaan zelf ook meer waardering krijgen.

Initialement publié par Dr. Catherine Solano le 09/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Dr. Catherine Solano le 30/04/2014 - 15h50
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe kritiek op een collega uiten? Gepubliceerd op 30/04/2014 - 16h20

Als collega's hun werk afroffelen of menen dat alles veroorloofd is, zou men hen wel eens van antwoord willen dienen. Maar hoe kan men een medewerker bekritiseren? Enkele tips van psychiater en consulent François Lelord.

Meer artikels