PUBLICITÉ

Hoe krijgt u cellulitis weg?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste op 12/07/2017 - 11h08
-A +A

Bent u uw sinaasappelhuid beu? Er zijn veel producten of oplossingen op de markt om cellulitis te bestrijden. Dit korte overzicht kan u helpen om u keuze te maken!

PUB

Cellulitis en adipocyten

De verdeling van het vetweefsel verschilt naargelang het geslacht en de leeftijd. Het is een typisch vrouwelijk fenomeen, en dat blijkt al tijdens de puberteit. Het lichaam van de vrouw bevat veel meer adipocyten of vetcellen dan dat van de man. Deze cellen bevinden zich dus in het vetweefsel en zijn een soort opslagplaatsen van vetten. Ze kunnen tot 60 keer hun oorspronkelijke volume aan vet opslaan! De vetcellen verspreiden zich vooral in de zone van de buik, de billen, de heupen, de dijen... dat is cellulitis!

Oppervlakkige cellulitis

U bent jong en hebt sinds kort een sinaasappelhuid? U kunt er iets aan doen met producten die de oppervlakte van de huid te lijf gaan en uw huid zo weer mooi glad te krijgen. Wat moet u doen? Een peeling, twee of drie keer per week en afslankingsproducten op basis van cafeïne of algen in de vorm van crèmes, gels, enz. Bij dagelijks gebruik gedurende minstens twee maanden verbeteren deze producten duidelijk het uitzicht van de huid en de lokale bloedcirculatie.

Hardnekkige cellulitis

Met de jaren nestelen de adipocyten (vetcellen) zich in de huid en vormen ze hardnekkige ophopingen van vet. Ze bevorderen vaatinsufficiëntie, waardoor de bloedsomloop geblokkeerd raakt, en water en stofwisselingsafval worden vastgehouden door een soort vezelnetwerk rond de cellen. De cellulitis zet zich dan vast. Aan de oppervlakte begint de huid almaar meer te golven en soms vormt ze zelfs kratertjes. Grijp in dat geval eerder naar technieken als elektrostimulatie of pressotherapie. Die werken in de diepte. U kunt ook gebruik maken van lokale middeltjes (gel, crème, olie…) in combinatie met toestellen.

Cellulitis: de juiste gewoontes aankweken

Al deze oplossingen ter bestrijding van cellulitis geven mooie resultaten. Maar vergeet niet dat een sinaasappelhuid voor een deel ook te maken heeft met een zittend leven. Er is dan ook geen betere remedie dan sport. Regelmatig bewegen zal uw huid en uw lichaam meer tonus geven, het zal meer model brengen in uw lichaam en het er strakker doen uitzien. Aerobic is erg interessant, want de oefeningen gebruiken de zuurstof en brengen de vetten in beweging. Maar ook andere duursporten zoals stappen of zwemmen zijn goed. Dus, kom uit die zetel en beweeg!

Initialement publié par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 20/12/2011 - 12h08 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste le 12/07/2017 - 11h08
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Lipolyseverbod: wat zijn nu de oplossingen tegen cellulitis? Geüpdatet op 06/06/2011 - 18h57

Onlangs werd in Frankrijk de lipolyse behandeling van cellulitis verboden. Ook al is deze techniek in België legaal, toch past het zeer voorzichtig te zijn. We moeten ons nu dus afvragen op welke methoden we nog een beroep kunnen doen in de strijd te...

Cellulitis op elke leeftijd Geüpdatet op 12/02/2008 - 00h00

Cellulitis is over het algemeen een zorg van volwassen vrouwen. De aandoening wordt nochtans beïnvloed door elementen die teruggaan op de kindertijd. Enkele daarvan zijn perfect te beheersen… en verkleinen dus het risico dat u later cellulitis krijgt...

Vijf strategieën tegen cellulitis op de dijen Geüpdatet op 25/07/2011 - 12h16

Cellulitis zijn zeer plaatselijke vetophopingen in typisch vrouwelijke zones. Hoe raakt u af van dit weinig esthetische fenomeen en krijgt u uw mooie figuur terug , zonder de beruchte rijbroek ?

Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet? Gepubliceerd op 29/09/2016 - 09h30

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

Meer artikels