PUBLICITÉ

Hoe krijg ik mijn dubbele kin weg?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/11/2009 - 00h00
-A +A

Een dubbele kin kan licht of uitgesproken aanwezig zijn en wordt door degene die ze heeft doorgaans min of meer aanvaard. Maar is ze toch weg te krijgen? Welke technieken bestaan er vandaag om een dubbele kin minder zichtbaar te maken of helemaal weg te halen? We hadden hierover een gesprek met dr. Catherine de Goursac*, esthetisch arts.

PUB

Hoe krijg je een dubbele kin?


Dr Catherine de Goursac: Een dubbele kin is het gevolg van een tweevoudig fenomeen: een ophoping van vet en een verslapping van de huid. Een dubbele kin kan iemand er ook ouder doen uitzien, omdat de onderkant van de wang met de jaren gemakkelijk afzakt naar de hals. En dat versterkt het aspect van de dubbele kin nog.
Maar er is goed nieuws. Het is namelijk mogelijk om dit deel van het gezicht (de wangen, de kin en ook de hals) op te spannen. Je zult er meteen jonger door ogen.
Denk bijvoorbeeld maar wat er gebeurt als je aan het diëten bent. Het eerste effect is altijd te zien in het gezicht. Mensen zeggen heel vaak dat je bent afgevallen zonder dat je in de rest van je lichaam al kilo's kwijt bent, gewoon omdat je gezicht vermagerd is.

Hoe wordt een dubbele kin weggewerkt?


Dr Catherine de Goursac: De efficiëntste behandeling voor een dubbele kin is de zogeheten lipoaspiratie. Daarbij wordt plaatselijk vet weggehaald en dat blijft ook definitief weg.
Deze ingreep gebeurt door een chirurg in de operatiekamer. Er wordt een heel klein sneetje gemaakt in het horizontale gedeelte van de kin, goed aan de onderkant zodat het litteken onzichtbaar blijft.
Deze operatie is wel alleen mogelijk op een jonge huid, omdat de huid zich nog moet kunnen samentrekken. Dat is tot ongeveer 35 jaar.
Bij oudere mensen wordt een lifting van de onderkant van het gezicht gedaan. Daarbij wordt gewoon een deel van de huid, meestal twee tot drie centimeter, weggesneden.
Allebei deze behandelingen zijn zeer doeltreffend.
Voor mensen die geen chirurgie wensen bestaat er een zeg maar semi-chirurgisch alternatief, en wel de lipolyse via de laser. De behandeling gebeurt ambulant, maar ze moet toch ook in de operatiekamer gebeuren. Chirurgen zijn dus het best geplaatst om deze techniek uit te voeren.
Bij de lipolyse via de laser worden vetcellen vernield door hitte. Deze methode heeft net als beide andere als effect dat de huid verstrakt.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/11/2009 - 00h00 * Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse artsenvereniging (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Laser-epilatie: ook voor mannen! Geüpdatet op 06/05/2008 - 00h00

Niet alleen vrouwen storen zich aan haartjes op hun lichaam en willen ervan af: 20 tot 30% van de kandidaten voor defintief ontharen met laser zijn mannen. De vraag komt uit alle leeftijdsgroepen, ook van twintigers. Tekst en uitleg door dr. Catherin...

Ik heb wallen onder mijn ogen! Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h55

De kringen die gepaard gaan met wallen onder de ogen doen iemand er moe uitzien. Ze zijn niet echt esthetisch en mensen met zulke kringen gaan vaak op zoek naar oplossingen om ervan af te raken. Dr. Catherine De Goursac* legt uit welke mogelijkheden...

Meer artikels