PUBLICITÉ

Hoe kan je een tatoeage laten wegnemen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 24/10/2006 - 00h00
-A +A

De technieken om tatoeages te laten verwijderen zijn vandaag erg doeltreffend. De meest recente techniek berust op het gebruik van de pigmentlaser Q Switch die sommige tatoeages kan verwijderen zonder littekens na te laten. Maar dat succes mag geen invloed hebben op uw beslissing: een tatoeage is en blijft een aanslag op het organisme en is niet zonder risico's. Het kan zelfs tot ernstige huidaandoeningen leiden.

PUB

Tatoeage aanbrengen en verwijderen

Bij het grote succes van tatoeages kan men zich verwachten aan een stijgend succes van methoden om ze weer weg te halen, maar dat is niet echt het geval.
Storende tatoeages die men wil laten wegnemen, zijn vooral tatoeages die aangebracht werden door amateurs. Ook tatoeages met beledigingen, afzichtelijke exemplaren en cosmetische tatoeages komen in aanmerking. De overgrote meerderheid van de tatoeages die vandaag aangebracht worden, behoren tot de zogenaamde 'artistieke' categorie.

Tatoeages wegnemen met een laserbehandeling

Vandaag zijn er instrumenten om bepaalde tatoeages te verwijderen, soms zelfs zonder een litteken na te laten. Het gaat om de volgende lasers: lasers met koolzuurgas (CO2 laser), de Erbium laser en de meest recente en meest doeltreffende, de Q Switch pigmentlaser. Bij deze laatste worden de lijnen van de tatoeage gevolgd, waardoor men erg precies kan werken zonder sporen na te laten.
De laser gaat doorheen het opperste laagje van de huid zonder ze te verbranden om in te werken op de pigmenten van de tatoeage. Die pigmenten worden gepulveriseerd in extreem kleine deeltjes die progressief geëlimineerd worden door het organisme.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 24/10/2006 - 00h00 Guide médical détatouage, www.guidemedicaldetatouage.com.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wat u moet doen om uw tatoeages ’s zomers te beschermen Gepubliceerd op 18/08/2016 - 09h57

Als u een tatoeage hebt – een oudere of een recente, dat maakt niet uit – moet u die beschermen. Dr. Nicolas Kluger is dermatoloog in Helsinki en gespecialiseerd in medische kwesties rond tatoeages en piercing. Hij geeft een overzicht van aan te kwek...

Tatoeages: Hoe raak je er zonder risico's van af? Gepubliceerd op 22/04/2014 - 17h08

Je wou dolgraag een tatoeage, je vond hem mooi, maar om allerlei redenen wil je er nu van af. Met de lasertechniek is dat tegenwoordig ook geen probleem meer. Maar hoe gebeurt het en onder welke omstandigheden?

Hennatatoeage: kans op levenslange allergie! Gepubliceerd op 19/07/2011 - 10h07

Denk eerst goed na als u van plan bent een hennatatoeage te laten plaatsen. Een natuurlijke kleurstof? Niets is minder zeker! In de industrie wordt vaak een zeer courant product aan henna toegevoegd en dat product kan levenslange allergie veroorzaken...

Tatoeages: brandende vakantiesouvenirs Geüpdatet op 08/02/2005 - 00h00

Tijdelijke tatoeages zijn steeds meer in, met een toenemend aantal allergische reacties als gevolg. Niet henna is daarbij de schuldige, wel de gebruikte hulpstoffen.

Meer artikels