PUBLICITÉ

Hoe goed kunt u zich verzoenen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 25/05/2008 - 00h00
-A +A

Voor ieder van ons, zijn spanningen met familie, vrienden en collega's onvermijdelijk. Soms hebben wij niet dezelfde manier van denken, niet dezelfde plannen, dezelfde dromen, dezelfde doelstellingen en het is bijgevolg normaal dat er zo onenigheid kan ontstaan. Om het relationele raderwerk gesmeerd te laten lopen, is het beste dat men kan doen de spanningen tot bedaren te brengen, de situatie zeker niet te overdrijven en zich verzoenen indien de spanningen tot ruzie geleid hebben. En hoe zit het met u? Weet u hoe u zich moet verzoenen? Bent u een vredestichter? Beantwoord de volgende vragen zonder er te veel bij na te denken...

PUB

1 - Ik aanvaard gemakkelijk dat iemand anders denkt dan ik en toch zijn mening niet herziet.

A – Helemaal waar (3)
B - Eerder waar (2)
C - Eerder fout (1)
D - Helemaal fout (0)

Verklaring:
Een van de geheimen van de verzoening bestaat erin te aanvaarden dat iemand anders is, dat hij anders denkt en te begrijpen dat het ondanks dat toch mogelijk is om met elkaar een goede relatie te hebben.

2 - Ik denk dat men absoluut moet praten om zich met iemand te kunnen verzoenen.

A - Helemaal waar (0)
B - Eerder waar (1)
C - Eerder fout (2)
D - Helemaal fout (3)

Verklaring:
Men kan zich met iemand verzoenen door met die persoon te praten, maar het gebeurt ook dikwijls met een gebaar of een of andere daad. Wie denkt dat men absoluut moet praten om zich met iemand te kunnen verzoenen, vergeet een aantal zeer belangrijke communicatiekanalen. Door bijvoorbeeld een dienst te bewijzen aan een collega, toont u dat de voorbije onderlinge spanning tot het verleden behoort en daarvoor is het echt niet nodig het probleem opnieuw te bespreken.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 25/05/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels