PUBLICITÉ

Hoe gevarieerd moet de voeding van uw hond zijn?

Geüpdatet door Anne Pensis, Dierenarts op 16/04/2012 - 19h28
-A +A

Om gezond te blijven hebben honden vooral een volwaardige en evenwichtige voeding nodig die elke dag constant is. Zet uw eventuele culinaire interesses dus opzij!

PUB

Op zoek naar het ideale kostje


Uw hond gezond houden is een dagelijkse opgave en daar speelt de voeding een cruciale rol in. Maaltijden in de vorm van hoogwaardige hondenbrokken zijn bijvoorbeeld heel nuttig in de strijd tegen tandplaque.

Ook een huisbereid dagrantsoen (zelf gemaakt) kan een goede oplossing zijn voor zijn gezondheid, maar zorg dan wel dat het evenwichtig is (vezels, eiwitten, vitamines, enz.).

Maar opgelet! Uw hond een huisbereid dagrantsoen geven betekent niet dat u hem alle restjes van de tafel geeft en anders niets!

Uw dierenarts kan u helpen om zo’n volwaardig en evenwichtig dagrantsoen vast te leggen. Dat hangt vooral af van de caloriebehoefte van uw hond.

Verandering van voeding bij honden: alleen als het nodig is!

Als u eenmaal een menu gevonden hebt dat beantwoordt aan de behoeften van uw hond en als zijn gewicht stabiel is, is het ten eerste aanbevolen om er niets meer aan te veranderen. Afwisseling in de voeding kan uw hond namelijk slecht bekomen.

 

Initialement publié par Anne Pensis, Dierenarts le 16/04/2012 - 19h28 et mis à jour par Anne Pensis, Dierenarts le 16/04/2012 - 19h28
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Spelen, een must voor uw hond! Geüpdatet op 02/01/2008 - 00h00

Spelen is meer dan alleen maar een vorm van plezier maken en verstrooiing hebben. Al spelend leert uw hond ook zijn plaats in de hiërarchie van het gezin kennen. Het draagt dus op een prettige manier bij tot zijn opvoeding.

Meer artikels