PUBLICITÉ

Hoe gebarsten lippen opmaken?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 28/10/2016 - 16h07
-A +A

’s Winters zien onze lippen af van de kou en het vochtige weer. Ze worden broos en soms barsten ze zelfs en komen er kloven. Verdragen ze dan geen make-up meer? Toch wel… We moeten alleen weten hoe het aan te pakken.

PUB

Wintermake-up van de lippen: vooral peelen

Kloven of gesprongen lippen zijn niet de enige symptomen van een door de kou beschadigde huid. Vaak verschijnt er ook dode huid, een teken dat de lippen zich proberen te herstellen. Als u lippenstift aanbrengt en een mooi resultaat wilt, zult u dus vooraf een peeling moeten doen. Neem daarvoor wel een heel zacht product. Uw huid is al brozer geworden door de koude, u moet ze dus niet nog eens belasten met bijtende producten! Er zijn op de markt specifieke producten te krijgen voor peelings van lippen, maar een zacht peelingproduct voor het gezicht kan ook voor de lippen dienen.

Het ideaal: make-up die de huid beschermt en verzacht

Zo gauw uw lippen zacht zijn, kunt u aan de eigenlijke make-up beginnen. Gebruik bij voorkeur een product met actieve stoffen die verzachten, hydrateren en beschermen, zoals jojobaolie, allantoïne of vitamine E. Veel soorten lippenstift zeggen een hydraterende werking te hebben, maar lees er veiligheidshalve toch altijd het lijstje met de ingrediënten op na! Als u geen hydraterende lippenstift hebt en u wil er geen geld voor uitgeven, kunt u eerst een laagje balsem op uw lippen aanbrengen (cacaoboter bijvoorbeeld) en dan pas de lippenstift.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/12/2011 - 17h11 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 28/10/2016 - 16h07

Estelle Brouchart, schoonheidspecialiste in het schoonheidssalon Marianne Gray in Brussel

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
4 tips voor prachtige lippen... Geüpdatet op 02/10/2007 - 00h00

Iedereen weet dat verleiden begint met een mooie glimlach. En een mooie sensuele mond is een onweerstaanbare troef voor elke aantrekkelijke vrouw... Op voorwaarde natuurlijk dat de vrouw haar lippen goed doet uitkomen. Met deze 4 tips beschikt ook u...

Hoe uw lippen te beschermen in de winter? Gepubliceerd op 25/02/2015 - 08h41

Een mooie mond begint met soepele en goed gehydrateerde lippen . Maar ‘s winters drogen ze makkelijk uit door de kou en de verwarming... De oplossing? Leg in elke kamer een hydraterende balsem en zet een kruidenthee binnen handbereik!

Ruwe lippen: hoe voorkomt en behandelt u ze? Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h57

Hebt u droge, geïrriteerde of gebarsten lippen ? Dat is geen verrassing! Onze lippen staan continu bloot aan zon, wind, kou of droge lucht. En aangezien onze lippen geen talgklieren noch melaninepigmenten hebben, kunnen ze zich nauwelijks verdedigen....

Bescherm uw huid tegen de kou! Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h03

Je huid verwennen is 's winters geen luxe, maar een pure noodzaak. De boosdoener is natuurlijk de kou. Die verzwakt de huid, waardoor ze gemakkelijker uitdroogt. In het slechtste geval gaat ze zelfs barstjes en kloven vertonen.

Meer artikels