PUBLICITÉ

Hoe de clitoris te stimuleren?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/03/2017 - 09h42
-A +A

Mannen kennen de clitoris wel, maar beschouwen hem vaak als een soort 'starter' om een vrouw in een handomdraai op te winden. Jammer, want de clitoris is veel meer dan dat...

PUB

De clitoris stimuleren

De clitoris is een orgaan dat afwisselend in rust en in opwinding verkeert. Als u het probeert aan te raken en te strelen op een ogenblik dat het in rust verkeert, zult u maar weinig effect sorteren. De clitoris wordt immers pas wakker als de vrouw al opgewonden is. En om haar op te winden, heeft ze lieve woordjes, aandacht, strelingen en kussen nodig. Al bij al is de clitoris een beetje zoals Doornroosje: je moet hem kussen om hem wakker te maken!

Zodra hij geprikkeld is, kunt u het best de opwinding geleidelijk opvoeren naar een hoogtepunt. Want hoe hoger het genot, hoe receptiever de clitoris. En vrouwen hebben tijd nodig om opgewonden te raken. Het duurt namelijk even voor er bloed naar de geslachtsorganen gestuwd wordt. Waarom? Omdat de clitoris vrij volumineus is, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt. Hij heeft diepe verlengstukken in het lichaam en gaat tot in het schaambeen en rond de vagina. Het zichtbare gedeelte is slechts het topje van de ijsberg! Zodra hij "in vorm" is, moet u hem beter leren kennen.

De clitoris leren kennen

Elke clitoris reageert immers anders! Begin met de ruime zone errond te strelen, om hem te verwittigen van wat hem "te wachten staat" (hij houdt niet van verrassingen), en daal geleidelijk af. Sommige vrouwen hebben graag dat de zone vlak naast de clitoris gestreeld wordt, niet de clitoris zelf. Andere vrouwen verkiezen dan weer dat hun clitoris zelf lichtjes gestreeld wordt, nog anderen houden van het ruigere werk.

Gebruik de methode die het best past bij uw partner: langzame en regelmatige bewegingen of integendeel snelle en wisselende bewegingen. Vrouwen zitten complex in elkaar, zegt u? Maar nee, dat is nu net het boeiende: een vrouw is een subtiel en uniek wezen…. Anderzijds is de clitoris het belangrijkste genotsorgaan van de vrouw. Hij is van nature bestemd om de vrouw tot orgasme te brengen, veel meer dan de vagina. Als u de clitoris vergeet, doet u uw vrouw dus zeker geen recht! Als u de tijd neemt om uw partner te leren kennen, haar vraagt wat ze het lekkerst vindt en goed op haar aanwijzingen en reacties let, kunt u haar veel meer genot schenken. 

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 26/08/2003 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 02/03/2017 - 09h42
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
De clitoris: juist of fout Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

De clitoris is een orgaan dat in het verleden maar weinig aandacht heeft gekregen in wetenschappelijke kringen. Vandaar ook dat het maar bitter weinig bekend is, niet alleen bij artsen en chirurgen, maar ook bij mannen en vrouwen. Wat weet u over dez...

Met een beetje hulp van de clitoris... Gepubliceerd op 02/06/2009 - 00h00

Voor vrouwen is de clitoris het orgaan dat voor orgasmen zorgt. En toch wordt de clitoris vaak miskend. En de onrechtmatige differentiatie tussen vaginaal en clitorisgenot maakt dat de clitoris wel eens vergeten wordt!

Meer artikels