PUBLICITÉ

Hoe bereikt u een voedingsevenwicht?

Mise à jour le 07/11/2001 - 00h00
-A +A

Een evenwichtige voeding mag je niet bekijken over één maaltijd en zelfs niet over één dag. De dagen verschillen immers, naargelang u op restaurant gaat of niet bijvoorbeeld. Het weekend kan een geschikt moment zijn om de fouten van de week recht te zetten of uzelf eens te verwennen. Een voedingsevenwicht bereik je veel makkelijker op weekbasis.

PUB

Energieverbruik tussen 1.800 en 2.000 calorieën:

Producten

Wekelijkse hoeveelheden

Vlees, vis, eieren

700 à 900 g

Halfvolle melk of vergelijkbare melkproducten

2 à 2,5 liter

Schimmelkazen

200 g

Boter

80 g

Olie

150 à 170 g

Brood

1,75 à 1,9 kg

Gekookte aardappelen, pasta of rijst

1,2 à 1,4 kg

Verse groenten

2 à 2,5 kg

Gedroogde groenten

110 à 130 g

Vers fruit

1,75 à 1,9 kg

Gedroogde vruchten

100 à 150 g

Suiker, jam, chocolade

350 g

Wijn

0 à 2 liter

Energieverbruik tussen 2.000 en 2.300 calorieën:

Producten

Wekelijkse hoeveelheden

Vlees, vis, eieren

1 à 1,250 kg

Halfvolle melk of vergelijkbare melkproducten

2,5 à 3 liter

Schimmelkazen

200 à 250 g

Boter

100 à 120 g

Olie

150 160 à 200 g

Brood

1,8 à 2,5 kg kg

Gekookte aardappelen, pasta of rijst

1,4 à 2 kg

Verse groenten

2,5 à 4 kg

Gedroogde groenten

200 à 250 g

Vers fruit

2 à 2,5 kg

Gedroogde vruchten

150 à 200 g

Suiker, jam, chocolade

350 à 375 g

Wijn

0 à 3 liter

Oorspronkelijk gepubliceerd op 05/04/2006 - 00h00 en geüpdatet op 07/11/2001 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ