Een evenwichtige voeding mag je niet bekijken over één maaltijd en zelfs niet over één dag. De dagen verschillen immers, naargelang u op restaurant gaat of niet bijvoorbeeld. Het weekend kan een geschikt moment zijn om de fouten van de week recht te zetten of uzelf eens te verwennen. Een voedingsevenwicht bereik je veel makkelijker op weekbasis.

Energieverbruik tussen 1.800 en 2.000 calorieën:
Producten | Wekelijkse hoeveelheden |
Vlees, vis, eieren | 700 à 900 g |
Halfvolle melk of vergelijkbare melkproducten | 2 à 2,5 liter |
Schimmelkazen | 200 g |
Boter | 80 g |
Olie | 150 à 170 g |
Brood | 1,75 à 1,9 kg |
Gekookte aardappelen, pasta of rijst | 1,2 à 1,4 kg |
Verse groenten | 2 à 2,5 kg |
Gedroogde groenten | 110 à 130 g |
Vers fruit | 1,75 à 1,9 kg |
Gedroogde vruchten | 100 à 150 g |
Suiker, jam, chocolade | 350 g |
Wijn | 0 à 2 liter |
Energieverbruik tussen 2.000 en 2.300 calorieën:
Producten | Wekelijkse hoeveelheden |
Vlees, vis, eieren | 1 à 1,250 kg |
Halfvolle melk of vergelijkbare melkproducten | 2,5 à 3 liter |
Schimmelkazen | 200 à 250 g |
Boter | 100 à 120 g |
Olie | 150 160 à 200 g |
Brood | 1,8 à 2,5 kg kg |
Gekookte aardappelen, pasta of rijst | 1,4 à 2 kg |
Verse groenten | 2,5 à 4 kg |
Gedroogde groenten | 200 à 250 g |
Vers fruit | 2 à 2,5 kg |
Gedroogde vruchten | 150 à 200 g |
Suiker, jam, chocolade | 350 à 375 g |
Wijn | 0 à 3 liter |