PUBLICITÉ

Hoe bereidt u de andere kinderen voor op de komst van een nieuw broertje of zusje?

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 27/04/2004 - 00h00
-A +A

De komst van een nieuw broertje of zusje is voor de andere kinderen zelden vanzelfsprekend en boezemt hun soms angst in. Hoe kunt u ze er zo goed mogelijk op voorbereiden?

PUB

Het is mijn keuze

Het zijn de ouders die een kinderwens hebben, niet de broers en zussen. Als uw kinderen nog klein zijn, heeft het geen zin om hun te vragen of ze nog een broertje of zusje willen. U moet hun wel vertellen dat er ééntje op komst is als het zo ver is, zonder evenwel de blijde gebeurtenis te sterk in de verf te zetten (bijvoorbeeld door uw kinderen te verplichten mee te gaan naar de echografie).

De ideale broer of zus

Hoe kijkt de oudste aan tegen de nieuwkomer? Vaak idealiseert hij die, bijvoorbeeld door ervan uit te gaan dat de baby van het andere geslacht zal zijn en dus geen rechtstreekse concurrent zal worden. En dat de baby met hem of haar zal kunnen spelen ("mag ik met mijn broertje op de glijbaan?"). Groot is de ontgoocheling als blijkt dat de baby helemaal niet aan die verwachtingen voldoet! In dat geval moet u uw kind uitleggen dat de baby nog moet leren en evolueren. De oudste zal heel blij zijn om zijn steentje te kunnen bijdragen en zal zelf proberen om de baby te stimuleren.

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 27/04/2004 - 00h00 Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De komst van een broertje of zusje Geüpdatet op 30/12/2003 - 00h00

Een broertje of zusje is het mooiste wat je een kind kunt schenken. Toch liggen de zaken niet altijd zo eenvoudig. Jaloezie en agressiviteit kunnen de kop opsteken, en dat is niet meer dan normaal. Het komt erop aan de oudste uit te leggen dat iedere...

Meer artikels