PUBLICITÉ

Hoe bereidt u de aankomst in de kraamkliniek en de terugkeer naar huis zo goed mogelijk voor?

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 04/11/2003 - 00h00
-A +A

Uw koffers pakken, het leven zonder u organiseren en uw nakende terugkeer met dat mondje extra voorbereiden, doet u uiteraard niet pas op de dag dat u naar de kraamkliniek vertrekt. Het is allemaal een kwestie van plannen en voorbereiden.

PUB

De baby in de kraamkliniek

Het klinkt gek, maar ouders vertrekken vaak naar de kraamkliniek zonder een lijst van voornamen of een definitieve voornaam. Stel u eens voor dat u daar op het cruciale moment nog over moet discussiëren met uw partner! Voor de baby in de kraamkliniek voorziet u beter in een netje om de navelstreng te beschermen, vijf of zes body's met sluiting vooraan, vijf pyjamaatjes, drie mutsjes, een katoenen doek (zoals een klein wit dekentje), katoenen luiers, een pakje om te dragen bij het naar huis gaan (een skipakje of een jasje, naargelang het seizoen). De meeste van die zaken vindt u in de babywinkel en de andere producten, met name voor de verzorging van de baby, krijgt u doorgaans in het ziekenhuis.

Mama in de kraamkliniek

Wegwerpslips en grote, superabsorberende maandverbanden voor witte vloed.Wie borstvoeding wil geven, neemt beter ook een borstvoedingskussen, lanolinecrème, borstvoedingsbeha's en borstcompressen mee. Vergeet ook de klassieke toilettas niet, met de nodige make-up om er goed en niet te bleek uit te zien als uw vrienden en familie op bezoek komen. En badhanddoeken natuurlijk.Neem ook chocoladerepen mee (voor als u trek krijgt tussendoor).Qua documenten mag u uw trouwboekje, bloedgroepkaart, SIS-kaart en uw adresboekje niet vergeten.

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 04/11/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wanneer en hoe moet u uw baby verschonen? Geüpdatet op 06/06/2014 - 11h40

Het eerste levensjaar van een baby wordt bijna helemaal opgeslorpt door de verzorging en het verschonen van het kindje. Het is inderdaad niet goed om een baby met een natte luier om te laten zitten. Stel u voor dat het u overkwam. Afgezien van de hyg...

Meer artikels