PUBLICITÉ

Hoe bereid ik mijn kind voor op de winter?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/02/2017 - 15h02
-A +A

De winter en zijn gevolg van verkoudheden, snotvallingen en buikgriep… het is de nachtmerrie van veel ouders. Maar u kunt uw kind of beter zijn afweersysteem er optimaal op voorbereiden. Enkele tips.

PUB

Opvoeden om winterkwaaltjes te voorkomen

Verkoudheden, griep en maag- en darmproblemen nemen exponentieel toe als het koud is, niet omdat de microben zo tuk zijn op de koude, maar wel omdat we ‘s winters meer in contact komen met andere mensen en ziektes dus makkelijker overgedragen worden. De eerste stap om deze ziektes het hoofd te bieden is dus voorkomen dat ze zich verspreiden! Daarom moet u - ‘s winters nog meer dan in de rest van het jaar - uw kind de volgende regels bijbrengen:

  • Regelmatig de handen wassen en zeker voor het eten,

  • Niet hoesten of niezen zonder de hand voor de mond te houden,

  • Geen gebruikte zakdoekjes laten rondslingeren.

En geef natuurlijk ook het goede voorbeeld…

Afweersysteem in topvorm

U kunt het afweersysteem van uw kind een boost geven en het zo wapenen tegen de gebruikelijke infecties en virussen van de winter. Hoe?

  • Zorg dat het voldoende slaap krijgt en dat zijn levensritme niet te hoog ligt. Stress en slaapgebrek hebben een negatieve invloed op het afweersysteem.

  • Als uw kind te veel activiteiten heeft, is het geen ramp als u een en ander schrapt. Maar offer nooit zijn lichaamsbeweging op, want die is cruciaal voor een goed werkend afweersysteem.

  • Denk ook eens aan alternatieve geneeswijzen. Homeopathie, fytotherapie en nogal wat andere geneeswijzen hebben voor het begin van de winter speciale preventiegerichte producten…

‘s Winters en ‘s zomers zijn inentingen een belangrijk element in de bescherming van kinderen tegen ziektes. De komst van de eerste kou is dus een goede gelegenheid om - eventueel samen met de kinderarts - de vaccinaties even te overlopen. 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 02/11/2011 - 08h28 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 02/02/2017 - 15h02
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ