PUBLICITÉ

Hittegolf gevaarlijk voor het hart

Gepubliceerd door Nathalie Szapiro, gezondheidsjournaliste op 25/07/2013 - 08h58
-A +A

Met de extreme hitte van de voorbije dagen zijn er specifieke beschermende maatregelen nodig voor mensen met een zwak hart.

 

PUB

Maximale waakzaamheid bij extreme hitte

Als het verschillende dagen op rij overdag meer dan 30°C is en de temperatuur ’s nachts niet onder de 18°C zakt, spreekt men van een hittegolf. Veel drinken is dan de boodschap, maar dat alleen volstaat niet. Vaker een douche of een bad nemen in water waarvan de temperatuur 1°C onder de lichaamstemperatuur ligt, maar ook vers en vochtig linnengoed bieden dan verfrissing. Beperk ook lichamelijke inspanningen en wees matig met roken en alcohol. Draag lichtgekleurde katoenen kleren. Ga meteen liggen en drink water als u zich onwel voelt, hoofdpijn krijgt, duizelig bent of koorts hebt. En ga meteen naar de dokter als de symptomen aanhouden.

 

Gepubliceerd door Nathalie Szapiro, gezondheidsjournaliste op 25/07/2013 - 08h58

Fédération française de cardiologie : www.fedecardio.org/sites/default/files/fiche_canicule.pdf.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zon: wat zijn de symptomen van een zonnesteek? Geüpdatet op 24/07/2014 - 17h31

Een zonnesteek of hitteberoerte is het gevolg van langdurige blootstelling aan de zon en kan heel ernstig zijn. Soms loopt het zelfs fataal af. Aarzel dus niet om bij de minste twijfel een arts of de hulpdienst te roepen. Bij welke symptomen moet er...

Meer artikels