PUBLICITÉ

Het is eindelijk zomer. Vertrouw op uw gezond verstand!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/07/2014 - 12h23
-A +A

We worden rond de oren geslagen met tips over wat we tijdens een hittegolf wel en niet moeten doen.

Maar het beste is om op uw eigen gevoel af te gaan!

PUB

Waarom moeten we op onze hoede zijn voor de hitte?

We weten allemaal dat de gevolgen van een hitteslag ernstig kunnen zijn. Voor de meest kwetsbare personen, zoals bejaarden en kleine kinderen, kan de hitte zelfs dodelijk zijn.

Toch blijven sterfgevallen door de hitte in onze contreien nog altijd een uitzondering. Misschien zijn we meer gemotiveerd om in de koelte te blijven als we aan de gevolgen van een zonnebrand denken, want die komen vaker voor: een hele dag naar de knoppen door zware misselijkheid en hoofdpijn, felle vermoeidheid en het hele gezin dat zijn dag aan het strand mag staken omdat iemand geen hoedje heeft opgezet tegen de zon...

Luister altijd naar uw lichaam!

Op e-gezondheid vindt u tal van artikels met tips om u te beschermen tijdens een hittegolf. Er is zelfs een speciale rubriek gewijd aan hitte en hittegolven! De informatie is er dus, u hoeft ze enkel maar toe te passen! En daar wringt soms het schoentje. Hitteperiodes zijn namelijk momenten waarin we niet altijd zin hebben om ons verstand te gebruiken. We weten bijvoorbeeld maar al te goed dat water de beste manier is om de dorst te lessen als het warm is, maar als we bijvoorbeeld een terrasje doen is een glaasje rosé soms te verleidelijk om te weerstaan. En ook de kleintjes hebben zo hun verleidingen. Iedereen is er zich ook van bewust dat we ons moeten beschermen tegen de zon, maar als er op het enige speelplein in de buurt geen schaduw te bekennen is, sluiten we vaak compromissen.

Als u de veiligheidsvoorschriften voor een hittegolf niet kent, aarzel dan niet om naar e-gezondheid te surfen voor meer informatie. En luister naar uw lichaam om ze toe te passen. Het zal u zeggen of u het volgende rondje op het terras toch niet beter overslaat!

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/07/2014 - 12h23
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zonnesteek: potentieel dodelijk! Gepubliceerd op 14/07/2016 - 11h55

‘s Zomers stijgt het kwik en ligt de gevreesde zonnesteek op de loer. Een zonnesteek kan fataal aflopen en moet dus met spoed worden behandeld. We kunnen het niet genoeg herhalen: blijf in de schaduw en zoek de koelte op als de temperatuur stijgt!

Meer artikels