PUBLICITÉ

Het gezicht epileren: ook mannen zijn geïnteresseerd!

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 09/06/2015 - 16h46
-A +A

Beharing neemt toe naarmate men ouder wordt en toch zijn het vooral jonge mannen die een beroep doen op gezichtsepilatie. Ze zijn gevoeliger voor die haartjes, die ze onesthetisch vinden. Wat zijn wat epilatie betreft de belangrijkste vragen van de mannen en welke oplossingen worden hen aangereikt?

PUB

Wat zijn wat laser-epilatie betreft de belangrijkste vragen van de mannen?

Dr. Catherine de Goursac (esthetisch geneesheer): Sommige mannen hebben zeer brede wenkbrauwen, die elkaar raken en als het ware een lange streep vormen. Met een definitieve laserontharing kan men de omvang van beide wenkbrauwen beperken en in het midden een scheiding maken.
Omdat neusbeharing als onaangenaam wordt ervaren, is het verwijderen van haartjes op de neusrug een vraag die vaak terugkeert, net als de ontharing van de binnenkant van de neus. Wat echter het meest gevraagd wordt, is epilatie van de wangen.
De beharing van Latijns-Amerikaanse en mediterrane types loopt vaak door tot aan de onderkant van de oogleden. In het begin blijft het bij wat donshaar, die ze proberen te verwijderen tijdens het scheren. Maar hoe meer men scheert, des te sterker die haartjes worden, tot de beharing uiteindelijk groeit tot op de wangen. Door de haartjes die te hoog staan, met een definitieve laser-epilatie weg te nemen, hertekent men de wang door de baard terug te dringen tot waar hij zich normaal moet bevinden.
Ook na een facelift, is het vaak noodzakelijk een vrije ruimte te herstellen tussen de buitenkant van de wang en het oor.
Epilatie van de nek wordt ook gevraagd. Eigenlijk gaat het om de zone tussen de nek en het oor die volgens sommigen esthetischer is zonder haartjes. En dan zijn er nog de mensen die zich willen ontdoen van de beharing op hun voorhoofd.
Tot slot, zijn ook de oorhaartjes ongewenst: in en rond het oor, op de oorlel...

En hoe zit het met de baard? Is er wat dat betreft ook vraag naar een definitieve ontharing?

Dr. Catherine de Goursac: Dat gebeurt zelden. Eigenlijk willen de meeste mannen hun baard behouden, maar er zijn er toch heel wat die hem willen hertekenen. Daar komt nog bij dat de methode om een baard via laser-epilatie te verwijderen, zeer bijzonder is en dat ze een grote investering vergt, zowel in tijd als in geld. En tot slot zijn de sessies ook nogal pijnlijk.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 17/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 09/06/2015 - 16h46
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Laser-epilatie: ook voor mannen! Geüpdatet op 06/05/2008 - 00h00

Niet alleen vrouwen storen zich aan haartjes op hun lichaam en willen ervan af: 20 tot 30% van de kandidaten voor defintief ontharen met laser zijn mannen. De vraag komt uit alle leeftijdsgroepen, ook van twintigers. Tekst en uitleg door dr. Catherin...

Laser-epilatie voor een huid zonder haartjes Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Sinds de officiële goedkeuring van de eerste toestellen, dertien jaar geleden, kende laser-epilatie een steeds groeiend succes. Deze techniek wordt tegenwoordig door heel wat mensen toegepast.

Overbeharing: als de haargroei te weelderig is Gepubliceerd op 09/06/2015 - 16h29

Een gladde huid is in de mode. Vrouwen en mannen die sterk behaard zijn, voelen zich dan ook vaak onwennig. Als die overtollige haargroei een hormonale oorzaak heeft, moet dat onderzocht worden. In het andere geval zorgt overbeharing soms voor comple...

Tepelhofbeharing: nog altijd een groot taboe Gepubliceerd op 03/03/2017 - 13h59

"Jonge meisjes durven er niet over praten als ze een afspraak maken", aldus dr. Catherine De Goursac*, esthetisch arts. Het is duidelijk: tepelhofbeharing is nog altijd taboe en leidt vaak tot zware complexen. Ziehier enige uitleg en ontharingsoploss...

Meer artikels