PUBLICITÉ

Het geluk zit in het avontuur. Elke dag opnieuw!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/08/2016 - 11h09
-A +A

U bent uw dagelijks leven soms moe. Droomt u dan van een heerlijke vakantie? Of eerder van verandering, nieuwigheden, kortom van avontuur? Waarom zou u dan nog wachten? Waarom zou u er niet meteen aan beginnen? Het kan, tenminste als uw geest ervoor openstaat.

PUB

Het geluk als gevolg van verandering

Gewoonten zorgen voor zekerheid en geruststelling. Ze zorgen ook voor een grote tijdwinst. Als u de gewoonte hebt om elke dag bij het ontbijt hetzelfde te eten en u altijd te kleden met dezelfde kleuren, dan wint u ongelooflijk veel tijd, omdat u zich een heleboel vragen niet moet stellen. Enkele gewoonten kunnen dus bevrijdend werken, maar een teveel aan gewoonten zorgt eerder voor verveling en zwaarmoedigheid. We hebben de neiging om ons te laten strikken in een net van gewoonten, zodat het leven niet meer de kans krijgt om ons te verrassen. Het plezier, de vreugde, het genot zijn nochtans het gevolg van veranderingen en we weten het allemaal. Daarom houden we van nieuwe seizoenen, van vakantie, van reizen… De vergissing die we bijna allemaal begaan, is een beoordelingsfout: we denken altijd dat een verandering een GROTE verandering moet zijn. Nochtans zijn kleine veranderingen ook bronnen van geluk, maar we zijn geneigd om ze te verwaarlozen.

Kleine veranderingen met grote gevolgen

 • Verander van haarsnit, misschien zelfs van haarkleur. Een nieuwe look kan ook uw gemoedsgesteldheid veranderen!
 • Draag eens kleren van een andere kleur: denk ook eens aan een rode, blauwe of groene jas.
 • Koop u een hoed: u zult er helemaal anders uitzien.
 • Kies een nieuw parfum.
 • Ga op ontdekking in uw eigen stad of dorp. Laat u eens rondleiden zoals een toerist. U zult uw omgeving achteraf door een andere bril bekijken.
 • Kijk naar de natuur rondom u: kent u de planten, de bloemen, de vogels?
 • Ga naar een spreekbeurt over een onderwerp waar u weinig of niets van weet.
 • Luister naar een andere radiozender. Er zijn zoveel zenders: test er enkele uit, wissel regelmatig af en ga op ontdekking in het radiolandschap.
 • Nodig mensen uit die u apprecieert, maar die eigenlijk niet tot uw naaste kennissenkring behoren.
 • Spreek met mensen die u niet kent. Hoe? Aarzel in een winkel niet om aan de verkoper te zeggen dat hij precies "in topvorm verkeert" (als het waar is natuurlijk!) of maak gewoon een andere opmerking om een gesprekje te beginnen.
 • Verander thuis uw meubels van plaats zodat u de indruk hebt in een nieuwe omgeving te wonen.
 • Koop gekleurde lakens, trendy gordijnen of handdoeken volgens de laatste mode. Dit volstaat om een nieuwe sfeer in huis te halen.
 • Verander in bed van kant met uw partner. Dit klinkt zo stom, maar wedden dat die gedachte alleen al u hindert! Probeer het eens uit: het is een vreemde, maar zeer interessante verandering.

Probeer zelf te zorgen voor een aantal veranderingen die u extra plezier zullen bezorgen en die uw levenskracht zullen stimuleren. De beste verandering is een geringe, geïmproviseerde wijziging die u niets kost… behalve een kleine inspanning.

Initialement publié par Dr. Catherine Solano le 11/05/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 03/08/2016 - 11h09
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Tien tips om beter te vermageren! Gepubliceerd op 08/05/2017 - 10h03

We weten het allemaal: om te vermageren, moeten we minder vet, minder suiker en minder vlees eten, maar meer fruit en groenten, en bovendien mogen we tussendoor niet knabbelen. Het is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. Blijven uw inspanningen...

Maak tijd om te vrijen... Gepubliceerd op 14/02/2014 - 10h51

U hebt een goede relatie, u bent verliefd, alles gaat prima. Alles, behalve dat u al een poosje niet meer gevrijd hebt! U schaamt zich er een beetje voor, want u hebt de indruk dat iedereen alleen maar aan seks denkt en bij u loopt het fout!

Hoe houdt u uw goede voornemens vol? Gepubliceerd op 26/12/2011 - 03h39

Voornemens worden altijd met de beste bedoelingen gemaakt. Maar soms vergeten we ze al snel! Misschien bent u van plan om met het nieuwe jaar een nieuwe start te nemen. Deze tips kunnen u helpen om u aan uw mooie beloften te houden.

Meer artikels