PUBLICITÉ

Het condoom wint aan populariteit!

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 06/08/2002 - 00h00
-A +A

Tijdens de vakantie worden gemakkelijker contacten gelegd. Tijdens de vakantie worden ook het meest condooms verkocht, maar niet aan jongeren…

PUB

Deze zomer is de verkoop van condooms duidelijk gestegen. De omzet van de firma Durex is met 15% gestegen. De stijging is vooral opmerkelijk in de zomer. In 2001 werden in België maar liefst 16 miljoen condooms verkocht.

Grootwarenhuizen

Consumentenenquêtes hebben aangetoond dat het gedrag van de consumenten in de loop der jaren veranderd is. Enkele jaren geleden werd 65% van de condooms gekocht in de apotheek tegen 35% in grootwarenhuizen. Nu is het eerder andersom. Helaas stellen we ook vast dat condooms vooral worden gekocht door personen van 30 tot 45 jaar. Deze cijfers werden bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie tijdens het eerste internationaal congres over aids dat in juli 2002 in Barcelona werd gehouden en jongeren waarschuwde voor de gevaren van aids.

België ligt onder het gemiddelde

Dit blijkt ook uit de laatste gegevens over de aids-epidemie in België. Volgens het rapport van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid is de meest getroffen groep vrouwen van 25 tot 29 jaar; bij de mannen gaat het om de groep van 30 tot 34 jaar, gevolgd door de leeftijdgroep van 25 tot 29 jaar. Meestal wordt het virus overgedragen door heteroseksuele contacten. In vergelijking met Europa, waar de besmetting oploopt tot 24,4 per 1 miljoen inwoners, scoort België met 14,4 veel lager dan Frankrijk (27,9), Spanje (66,5) en Portugal (95,8).

En zeggen dat het infectierisico veel lager is als men een condoom gebruikt…

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 06/08/2002 - 00h00 AIDS IN BELGIE N° 54 - Situatie op 31 december 2001 Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid in het Nederlands. http://www.iph.fgov.be/epidemio/epinl/aidsnl/rap_sem.pdfMededeling van Durex
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Intensere migraine bij overgewicht Gepubliceerd op 12/10/2016 - 14h19

Hebben zwaarlijvige mensen meer last van migraine dan anderen? Er bestaat in elk geval een relatie tussen overgewicht en migraine . Het lijkt erop dat overgewicht de frequentie van crises bij mensen die last hebben van migraine verhoogt.

Meer artikels