PUBLICITÉ

Het abc van de kwetsuurtjes

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 15/11/2005 - 00h00
-A +A

Ziehier enkele basisregels voor de behandeling van kleine kwetsuren. Onthou ze goed, kwestie van flaters en dramatische huilbuien te vermijden.

PUB

Builen

Leg onmiddellijk gedurende 5 tot 10 minuten ijs op de buil. Leg het ijs of de ijsblokjes niet rechtstreeks op de huid, maar stop ze in een doek of een washandje. U kunt ook ijszakken of instant koudespray kopen in de apotheek. Breng arnicatinctuur aan op de buil, tenzij de wonde bloedt. In het laatste geval moet u een andere zalf aanbrengen. Vraag raad aan uw apotheker.

Valpartijen

Is er geen bewustzijnsverlies, observeer dan gedurende 36 uur het gedrag van het kind. Stelt u een afwijking vast, breng het dan onmiddellijk naar de spoedgevallendienst. Is er bewustzijnsverlies of moet het kind braken, bel dan de MUG. Leg de patiënt in laterale veiligheidshouding: op zijn zij, en met open mond naar de grond gericht.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 15/11/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Aï pijn! De juiste reacties Geüpdatet op 12/08/2008 - 00h00

Als een kind zich bezeert, is het belangrijk om de juiste reflexen te hebben. Maar of het nu om een buil gaat, een bijensteek of een splinter, het is niet altijd gemakkelijk om kalm te reageren als een kind huilt of als je zelf met angst zit!

Uw kind bezeert zich: hebt u de juiste reflexen? Gepubliceerd op 01/08/2017 - 16h48

Onze kinderen spelen, rennen en verkennen erop los, waardoor de dagdagelijkse ongelukjes en wondjes onvermijdelijk zijn: builen, schaafwonden, steken, splinters, verzwikkingen enz. Ze zijn meestal onschuldig, op voorwaarde dat u op de juiste manier r...

Panaritium of fijt: hoe snel verzorgen? Geüpdatet op 22/04/2014 - 10h12

Fijt is een veel voorkomende en pijnlijke infectie van een vinger of teen. De infectie ontstaat na besmetting van een wonde door een ziektekiem. Meestal is dat de Staphylococcus aureus. Wanneer moet u ingrijpen bij fijt en wat moet u doen?

Meer artikels