PUBLICITÉ

Hermafroditisme

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Interseksualiteit; zeldzaam verschijnsel dat menselijke individuen zowel eierstokweefsel als zaadbalweefsel bezitten.
Het verschijnsel wordt gerekend tot de interseksualiteit, dat is het voorkomen van lichamelijke eigenschappen in de geslachtelijke sfeer van het andere geslacht als het eigen geslacht erfelijk vaststaat.
Een hermafrodiet kan een eierstok en een zaadbal hebben, of wel aan een of aan twee kanten beide. Ook kan een en dezelfde geslachtsklier zowel eierstokweefsel als zaadbalweefsel bevatten.
De mogelijkheid bestaat dat beide klieren hormonaal werken, hetgeen betekent dat zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtshormonen worden aangemaakt. Er vindt echter ondanks de productie van de geslachtshormonen nooit volledige rijping van eicellen en/of zaadcellen plaats.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Lofrede op de verleiding Geüpdatet op 26/01/2009 - 00h00

'Verleiden' betekende oorspronkelijk "van het goede afhouden, van het rechte pad afbrengen, omkopen"... Niet echt positief, vindt u niet? Verleiding heeft nochtans ook goede, zelfs prachtige kanten. En als we ons nu eens zouden buigen over die positi...

Seksleven: wat is cunnilingus? Geüpdatet op 28/06/2016 - 16h15

Cunnilingus is terug te voeren op twee Latijnse woorden. Cunnus betekent ‘vrouwelijk geslachtsdeel’ - het woord is nog terug te vinden in de oude betekenis van ons woord ‘kont’ en in het woord ‘kut’. Linctus is afgeleid van het werkwoord lingere, wat...

Meer artikels