PUBLICITÉ

Herbronnen tijdens een ritje met het openbaar vervoer

Article créé le 25/06/2012 - 12h19 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/06/2012 - 12h19
-A +A

Het lijkt niet echt vanzelfsprekend.  De trein, tram, bus en metro zitten vaak bomvol, soms zijn ze zelfs vuil en de ritten zijn ook vaak stresserend. Niet de ideale gelegenheid zo lijkt het om uzelf te vertroetelen. En toch kan het! Een paar suggesties.

PUB

Zelfmassage van het gezicht


Het valt niet op en het doet ontzettend veel deugd. Ideetjes voor een massage vindt u in dit artikel daarover. Uw schrijfster van dienst heeft een zwak voor een “bril”-massage. De herkomst ervan is onbekend, maar de massage heeft het effect van een goede siësta. Masseer zachtjes uw oogkassen, dat is de benige rand rond uw ogen. Doe het aan weerskanten drie keer na elkaar, en druk wat harder op de zone waar de oogkassen de neus raken.

Masseer afsluitend de bovenkant van uw schedel.

 

Het perineum in alle discretie oefenen

Als u een zitplaats hebt kunnen bemachtigen, is niets zo eenvoudig als tijdens een ritje met de metro, tram of bus uw perineum laten werken. Als u deze oefeningen elke dag enkele minuten doet, kunt u zo incontinentie helpen voorkomen. De oefeningen bevorderen ook het genot tijdens het vrijen.

Deze oefening voor het perineum is heel simpel: span vijf tot tien seconden uw bekkenbodemspieren (dat zijn de spieren die we gebruiken als we tijdens het plassen de straal stoppen), ontspan de spieren daarna en begin opnieuw. Doe de oefening een keer of tien. U kunt de spiercontracties ook versnellen.

 

Billet initialement publié le 25/06/2012 - 12h19 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/06/2012 - 12h19
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Urine-incontinentie: tips om er beter mee om te gaan Gepubliceerd op 07/06/2011 - 09h03

Terwijl u wacht op een aangepaste behandeling of een echt doeltreffende oplossing, kunt u een aantal tips in de praktijk omzetten om uw levenskwaliteit te verbeteren, de ongemakken van de urine-incontinentie te verzachten en verergering te voorkomen.

Meer artikels