PUBLICITÉ

Hepatitis: opsporen om te behandelen!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 30/01/2007 - 00h00
-A +A

Of het nu gaat om het genezen of het afremmen van de ziekte, er werd heel wat vooruitgang geboekt op het vlak van de behandeling van hepatitis B en C. Rest nog het probleem van de opsporing die ondermaats is waardoor het hepatitis virus zich snel kan verspreiden en de behandeling laattijdig wordt ingesteld.

PUB

De transmissie van het virus

Hepatitis B wordt doorgegeven via seksuele betrekkingen, voorwerpen met besmet bloed (het gebruiken en het delen van besmet materiaal bij druggebruikers, medisch materiaal, materiaal dat gebruikt wordt bij het aanbrengen van tatoeages of piercings, het gemeenschappelijk gebruik van toiletartikelen zoals scheerapparaten en tandenborstels, enz.). Pasgeboren kindjes kunnen besmet zijn door een moeder met hepatitis B. Hepatitis C wordt vooral doorgegeven via objecten die besmet zijn met geïnfecteerd bloed. Er zijn geen risico's op besmetting bij zoenen, eten, uit hetzelfde glas drinken, enz. Seksuele transmissie komt bijna nooit voor.

De opsporing van hepatitis

Opsporing kan via een eenvoudig bloedonderzoek.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 30/01/2007 - 00h00 Persdossier van de Franse Hepatitisdag 2007, januari 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hepatitis B: erger dan AIDS Gepubliceerd op 03/01/2012 - 15h35

Net als AIDS is Hepatitis B een seksueel overdraagbare ziekte. Maar het virus dat voor deze ziekte verantwoordelijk is, is 100 keer besmettelijker dan HIV. Een persoon die besmet is met chronische Hepatitis B en niet wordt behandeld, kan cirrose en l...

Het abc van hepatitis Geüpdatet op 28/10/2008 - 00h00

Iedereen kent virale hepatitis wel en weet minstens dat er hepatitis A, B en C bestaat. Maar wat hebben deze verschillende vormen precies met elkaar gemeen en waarin verschillen ze? En hoe kunnen we er ons tegen beschermen?

Hepatitis B-virus mogelijk overgedragen door zweet Geüpdatet op 27/03/2007 - 00h00

Het hepatitis B- virus wordt overgedragen door seksuele betrekkingen en via voorwerpen met besmet bloed. Maar het lijkt erop dat er nog een andere manier van overdracht bestaat: het hepatitis B- virus zou kunnen worden overgedragen via zweet. Mensen...

Meer artikels