PUBLICITÉ

Help uw kat veilig door de kersttijd

Geüpdatet door Anne Pensis, Dierenarts op 20/12/2011 - 12h40
-A +A

Het einde van het jaar nadert, de voorbereidingen voor Kerstmis beginnen op gang te komen in huis. Vergeet in al de opwinding toch ook uw poes niet, want als ze aan uw versieringen en feestschotels zit, kunnen er ongelukken gebeuren.

PUB

Versieringen

De traditionele den wordt nog altijd erg gewaardeerd rond Kerstmis, en die zal zeker de aandacht van uw kat trekken. Let dus op met de kerstballen.
Als uw poes aan het stoeien is, kunnen ze op de grond terechtkomen en breken! De
scherven zijn gevaarlijk voor de poten en kunnen snijwonden veroorzaken. Af en toe gebeurt het ook dat een kat een dennennaald in haar poot krijgt. Als die niet snel verwijderd wordt, kan de wonde ontsteken. Ook de slingers en de linten van geschenken zijn gevaarlijk. Katten zijn nu eenmaal nieuwsgierig en het kan gebeuren dat ze die naar binnen werken. Dat kan leiden tot een darmobstructie, wat gewoonlijk een dringende chirurgische ingreep vergt. Ook de verlichting van de kerstboom is een bron van zorgen en gevaren voor uw vriend. Als uw kat erop gaat knabbelen, kan ze een elektrische schok krijgen. Wees ten slotte ook voorzichtig met kaarsen. Als ze worden omgestoten door een te nieuwsgierig dier, kunnen ze een brand veroorzaken.

Het kerstdiner

Het merendeel van de lekkernijen op Kerstmis interesseren katten niet:
ze zullen niet afkomen op de chocolade lekkernijen of de kerststronk. Op vlees daarentegen zijn poezen dol! Maar opgelet: als uw kat te veel gerookte zalm of rauwe ham binnen krijgt, kan ze darmproblemen krijgen, zoals braken en diaree.

Initialement publié par Anne Pensis, Dierenarts le 12/12/2006 - 00h00 et mis à jour par Anne Pensis, Dierenarts le 20/12/2011 - 12h40
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De vacht van uw kat: onderhoud en haarballen Geüpdatet op 11/05/2005 - 00h00

Katten staan bekend om hun properheid en hun grondig toilet. Sommige dieren hebben echter verzorging nodig om een mooie en zachte vacht te behouden. Dat geldt des te meer voor katten met lange haren of katten die nooit buiten komen, en tijdens de rui...

Water voor uw kat! Geüpdatet op 27/11/2007 - 00h00

Uw kat heeft absoluut water nodig om te leven. Haar lichaam bestaat immers voor een groot deel uit water en om haar waterhuishouding in stand te houden moet ze onbeperkt kunnen drinken.

Meer artikels