PUBLICITÉ

Help, mijn ouders zitten op Facebook!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 19/09/2011 - 12h37
-A +A

Pubers en – op de tweede plaats - jongvolwassenen vormen de grootste groep mensen die op Facebook zitten. Maar de laatste tijd melden zich ook almaar meer mensen van oudere leeftijd. Momenteel schrijven zich vooral vijftigplussers in op Facebook. Hoe dat komt? Omdat alle jongeren er al op zitten... Die uitbreiding van het deelnemende publiek zorgt wel voor enkelegeneratieproblemen.

PUB

Wil je mijn Facebook-vriend zijn?


Wie kan nu op zo’n vriendelijke vraag neen zeggen? Wie neen zegt of niet antwoordt op die vraag, heeft het gevoel een botterik te zijn. Toch zou dat soms beter zijn!

Kunnen mijn ouders mijn vrienden zijn?

Op het eerste gezicht zou je ja zeggen. Wie een goede band met zijn ouders heeft, kan toch net zo goed hun vriend zijn, ook al is dat op Facebook. Maar ouders zijn nu eenmaal ouders. Ze zijn van een andere generatie. En alle psychologen zullen het beamen: er moet een zekere scheiding zijn tussen ouders en kinderen. Voor de ouders zullen de kinderen altijd kinderen blijven. Dus zullen ze ook op Facebook de neiging hebben om het leven van hun spruiten te controleren. Ze zullen weten waar en wanneer ze uitgaan, ze zullen hun bokkensprongen kennen, hun braspartijen, hun idiote grappen... En ze zullen het niet kunnen laten om er iets over te zeggen. Ouders als vriend hebben, kan de weg naar meer zelfstandigheid in de weg staan en een gevoel van verstikking geven. Ze houden je continu in het oog, ook al zijn ze ver weg!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 19/09/2011 - 12h37
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De obscure kant van Facebook Gepubliceerd op 30/07/2013 - 09h09

Het is de place to be en wie er niet bij is, lijkt achtergebleven in het tijdperk van de dinosaurussen. Waar hebben we het over? Over Facebook uiteraard! Toch is er naast de speelse en positieve facetten van Facebook ook sprake van negatieve en zelfs...

De beste wensen voor een nieuw jaar Geüpdatet op 31/12/2013 - 07h37

Liefde, gezondheid, geluk, goed verdien, zijn de klassiek wensen voor een nieuw jaar. Maar je kunt nog verder gaan in het formuleren van deze wensen en vooral in het verwezenlijken ervan… Vooral op het vlak van persoonlijke ontwikkeling is het aan je...

Meer artikels