PUBLICITÉ

Help, het ontbijt gaat verloren!

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist-voedingsdeskundige op 17/10/2006 - 00h00
-A +A

Eén Belg op de vijf slaat zijn ontbijt regelmatig over. In de groep van de jongeren is het nog erger gesteld. Daar begint één op de drie aan de dag zonder te ontbijten. De traditie van het ontbijt is dus aan het verdwijnen. Er zijn nochtans goede redenen om er niet mee te breken...

PUB

De meisjes zijn de koplopers

Het ontbijt is bij tieners in vrije val. Ongeveer een op de drie jongeren gaat de deur uit zonder te ontbijten. Dat is bijna twee keer meer dan eind de jaren '90!
De meisjes zijn het meest geneigd om dit onevenwichtige voedingspatroon te volgen, vooral dan de groep van 13- en 14-jarigen. Maar ook bij de mensen die wel ontbijten is niet alles koek en ei: bij één op de vier is de kwaliteit van de maaltijd ondermaats en bevat ze te weinig calorieën.

Ontbijten staat hipper in het weekend

Volgens sommige peilingen ontbijten jongeren gemakkelijker in het weekend. Dat onderscheid laat vermoeden dat de dagplanning voor een deel van de kinderen bepaalt of ze al dan niet ontbijten. Bewijs: de kinderen die niet ontbijten, gaan een halfuur later naar bed en ze staan 9 minuten later op...

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist-voedingsdeskundige op 17/10/2006 - 00h00 Persconferentie Ferrero, 26 september 2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Belgisch ontbijt bestudeerd Geüpdatet op 11/12/2007 - 00h00

Het ontbijt is een buitenkans voor de familie om samen te zijn en het is dé maaltijd bij uitstek om de batterijen op te laden. Maar te weinig Belgen blijken te beseffen hoe belangrijk dat ontbijt is.

Een ontbijt boordevol energie Gepubliceerd op 02/09/2013 - 19h09

Het nieuwe schooljaar is alweer net begonnen. Opgelet: laat uw kinderen niet de deur uitgaan zonder een evenwichtig ontbijt dat hun de nodige energie geeft voor een leerrijke en dynamische schooldag.

Meer artikels