PUBLICITÉ

Heeft uw huid voeding of hydratatie nodig?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/12/2008 - 00h00
-A +A

De huid kan af en toe trekkerig aanvoelen. Dat overkomt iedereen. Velen denken dan dat ze een droge huid hebben, een logische conclusie op het eerste gezicht. En toch is dat vaak niet het geval. Men moet weten dat er een verschil is tussen een droge huid en een uitgedroogde huid.

PUB

Nood aan water of aan lipiden?

Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen een droge huid en een uitgedroogde huid omdat de twee problemen niet op dezelfde manier behandeld worden. Een uitgedroogde huid is inderdaad een tijdelijk verschijnsel. De structuur van de huid is gezond. Ze vraagt alleen dat men haar vaker (of beter) zou hydrateren. Het belangrijkste bestanddeel dat een uitgedroogde huid tekortkomt, is dus water… Vandaar de noodzaak om de huid te behandelen met een hydraterende crème die weinig vet bevat.
Een droge huid vraagt daarentegen een andere behandeling. Het gaat hier om een ernstiger probleem: de huid scheidt onvoldoende talg af om zichzelf te beschermen en om te zorgen voor een natuurlijke hydratatie. Water is in dit geval niet voldoende: een droge huid heeft ook lipiden nodig om te kunnen herstellen. Daarom worden hier crèmes gebruikt met een veel hoger vetgehalte. De textuur van deze crèmes is zo samengesteld dat de vetstoffen de huid goed kunnen binnendringen.

Hoe kunt u een uitgedroogde huid herkennen?

Typisch voor een uitgedroogde huid is dat ze trekkerig aanvoelt, maar alleen op sommige ogenblikken: na het douchen, tijdens de wintermaanden, wanneer er sprake is van een verhoogde luchtvervuiling… Crèmes met een hoog vetgehalte worden door de huid niet altijd goed verdragen. Ze geven soms zelfs aanleiding tot het ontstaan van puistjes. Een uitgedroogde huid heeft twee dingen nodig: een zeer goede hydraterende crème… die regelmatig wordt aangebracht. Op voorwaarde dat deze behandeling goed gevolgd wordt, zal de huid niet meer uitdrogen, ze zal soepel blijven en aangenaam aanvoelen. Denk ook aan de bescherming tegen de zonnestralen, die voor uw huid zeer schadelijk kunnen zijn.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/12/2008 - 00h00 Perscommuniqué Vichy
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Bent u zeker dat u een droge huid hebt? Geüpdatet op 04/03/2008 - 00h00

Uw huid trekt en ze doet pijn, vooral bij koud weer, en ze reageert slecht als u haar reinigt? Dan denkt u vast dat u een droge huid hebt. Misschien wel ten onrechte, want dat probleem kan gemakkelijk verward worden met andere problemen en wordt ook...

De droge, winterse huid Gepubliceerd op 25/02/2015 - 08h37

Een winterjas, sjaal, muts en handschoenen zijn de beste wapens tegen de winterkoude, maar ze volstaan niet om komaf te maken met een vaak voorkomend neveneffect van de winter : de droge huid .

Fond de teint, de basis van uw schoonheid Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h51

De gelaatskleur van uw dromen of eerder een carnavaleffect? De gekozen fond de teint en de manier waarop hij aangebracht is, bepaalt het resultaat van uw make-up… Het is dus uiterst belangrijk om de tint die u het beste past zorgvuldig te kiezen en h...

Anti-aging: drie schoonheidstips Gepubliceerd op 23/04/2013 - 11h12

De veroudering van de huid is misschien geen 'echt' gezondheidsprobleem, het is in elk geval een belangrijke bron van ongerustheid voor heel wat vrouwen boven de veertig. Zonder van verjonging te spreken, zijn er toch een aantal oplossingen om er jon...

Meer artikels