PUBLICITÉ

Hebt u een gevoelige huid?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 30/03/2009 - 00h00
-A +A

Heel wat vrouwen beweren of denken dat ze een gevoelige of reactieve huid hebben, omdat ze regelmatig last hebben van een trekkerig gevoel, roodheid, een droge of geïrriteerde huid... De oorzaken van en de oplossingen voor een gevoelige huid zijn echter niet altijd wat men op het eerste gezicht zou kunnen denken.

PUB

Wat is eigenlijk een gevoelige of reactieve huid?

Een gevoelige of reactieve huid vertoont dikwijls rode plekken of voelt trekkerig aan als reactie op feiten die heel gewoon lijken: een cosmetisch product, de koude, stress… Naast het onaangename aspect van de symptomen, heeft een gevoelige of reactieve huid ook nog het nadeel dat voor de vrouwen die er last van hebben, de keuze van cosmetische en verzorgingsproducten zeer moeilijk wordt. In vele gevallen, kan geen enkele crème gebruikt worden op een reactieve huid. Dit is trouwens geen kwestie van koketterie: zonnebrandcrèmes zijn noodzakelijk om de huid te beschermen, maar ze zijn niet gemakkelijker te kiezen voor vrouwen met een gevoelige huid.
 

Een gevoelige huid is soms het gevolg van een verkeerde of overdreven behandeling

Soms is de huid slechts tijdelijk gevoelig of reactief. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer men een beetje overdrijft met producten die agressief zijn voor de huid, zoals peelings en scrubproducten. Deze schoonheidsproducten zijn belangrijk voor uw schoonheidsverzorging: ze verwijderen dode cellen en verjongen merkbaar de huid. Maar, ook al wilt u er altijd fris uitzien, u mag hiermee niet overdrijven. En hoewel tijdens het gebruik het beetje warmte dat naar de wangen stijgt, een bewijs is van doeltreffendheid, moet u niet alles verdragen! Als een product u pijn bezorgt, mag u het niet meer gebruiken. Vermijd ook overdaad met de gebruikte producten. Uw lievelingscrèmes afwisselen stelt geen enkel probleem, maar wekelijks een nieuwe crème proberen, zou wel eens nadelige gevolgen kunnen hebben voor uw huid.
 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 30/03/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Droge huid: mijn magische recepten Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h13

Een droge huid produceert niet voldoende vet om genoeg bescherming te kunnen bieden. Het resultaat is dat ze brozer en gevoeliger is. Enkele "huismiddeltjes" om uw droge huid te verzorgen.

Zweten: vijf tips om u deze zomer te schminken zonder te glimmen Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

Vrouwen die makkelijk zweten of een gemengde tot vette huid hebben, kunnen ‘s zomers danig in de problemen komen met hun make-up . Onze specialiste vertelt u hoe u uw make-up kunt fixeren zonder dat ze gaat glimmen en hoe u zelfs als het heet is een...

Acné, hygiëne en cosmetica Gepubliceerd op 01/06/2017 - 17h17

Het is zeer belangrijk om uw huid regelmatig grondig te reinigen, om alle externe onzuiverheden te elimineren. Bij acné stelt water geen enkel probleem, maar is de keuze van de zeep of de reinigingsgel daarentegen essentieel. Sommige zepen of gels ir...

Meer artikels