PUBLICITÉ

Heb ik nierkanker?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/01/2010 - 00h00
-A +A

Nierkanker komt vrij zelden voor en treft meer mannen dan vrouwen. De meeste gevallen worden vastgesteld bij 50-plussers. De kanker ontwikkelt zich sluipend en wordt vaak toevallig ontdekt. Toch zijn er factoren die ons kunnen waarschuwen. Wat zijn de precieze symptomen van nierkanker?

PUB

De functie van de nieren in ons lichaam


De nieren hebben diverse en cruciale functies. Ze filteren het bloed en voeren de afvalstoffen af via de urine. Ze regelen de hoeveelheid water en minerale zouten in ons lichaam. Zonder die twee kan ons lichaam niet goed functioneren.

Nierkanker: een onopvallende kanker


Nierkanker is een van de zogeheten sluipende ziektes. De ziekte evolueert soms jaren verder zonder dat er zichtbare symptomen aanwezig zijn. In de helft van de gevallen wordt de kanker dan ook toevallig ontdekt, vooral bij een scan van de nieren. Soms ook wordt de kanker achterhaald doordat er bepaalde signalen optreden.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/01/2010 - 00h00 Société française d'urologie, www.urofrance.org
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Nierkanker: hoe opsporen en voorkomen? Gepubliceerd op 01/11/2015 - 23h47

Nierkanker komt vrij zelden voor. Deze kanker is goed voor amper 2 tot 3% van de kankers. De ziekte komt meestal voor bij mensen boven de 50, en meer bij mannen dan bij vrouwen. De tumor wordt meestal toevallig vastgesteld, omdat er geen duidelijke k...

Leverkanker is een van de ergste kankers Gepubliceerd op 28/04/2015 - 14h35

Leverkanker is meestal het gevolg van verwikkelingen van een cirrose of een chronische hepatitis B of C. Het kan ook gaan om een metastase van een andere kanker. Wij geven u een overzicht van wat u moet weten over deze bijzondere kanker.

Galblaaskanker: wat zijn de symptomen? Geüpdatet op 03/10/2014 - 14h44

Galblaaskanker is een van de zeldzame kankers. Helaas wordt de kanker meestal laattijdig ontdekt, als hij al in ver gevorderd stadium is. Hoe wordt galblaaskanker opgespoord? Zijn er symptomen die u een vermoeden van kanker kunnen wekken?

De eerste symptomen van maagkanker Gepubliceerd op 30/10/2012 - 15h30

Er wordt in ons land een daling vastgesteld van het aantal gevallen van maagkanker . Dat is het gevolg van betere voedingsgewoonten en van verbeterde screeningstechnieken. Blijf niettemin waakzaam, aangezien de eerste symptomen van maagkanker onopval...

Meer artikels