PUBLICITÉ

Handverzorging: manicure bij u thuis

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste op 30/05/2017 - 10h02
-A +A

Uw handen zijn uw mooiste visitekaartje…. Peeling, bescherming tegen externe agressie, hydratering en lakken: leer uw handen vertroetelen zoals het hoort!

PUB

Handverzorging en manicure bij u thuis: peeling

De huid van de handen bevat geen talgklieren. Die hydrateren en maken de opperhuid zacht. Dat, samen met het veelvuldig wassen, maakt dat onze handen heel erg afzien. Gebruik daarom één keer per week een peeling om uw handen zachter te maken. Gebruik hiervoor een peeling voor het gezicht en ga er zachtjes mee over de rug van uw – eerst natgemaakte - handen. Hebt u geen peelingproduct bij de hand? Een handjevol koffiedik is net zo goed. Masseer er uw handen enkele minuten mee en spoel ze dan overvloedig af.

Handverzorging en manicure bij u thuis: herstellen

Zijn uw handen ruw en komen er al eens vlekken op (koken, roken…...) of hebt u er bruine pigmentvlekken op? Laat ze na de peeling een tiental minuten weken in een kom lauw water waar u speciale pastilles voor manicure in hebt gedaan. Droog ze daarna zorgvuldig af, vergeet zeker de ruimte tussen uw vingers niet en doe er daarna een voedende crème op.  U krijgt er fluweelzachte handen van!

 

Initialement publié par gezondheidsjournaliste le 23/05/2011 - 15h14 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste le 30/05/2017 - 10h02
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Nagels: doe-het-zelf manicure Gepubliceerd op 05/05/2015 - 12h43

Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste is niet de enige manier om mooie nagels te hebben. U kunt uzelf thuis ook een manicure geven om uw nagels te verzorgen en mooier en sterker te maken.

Kleine nagelproblemen: oorzaken en remedies Geüpdatet op 28/05/2014 - 11h24

Naast de pathologische nagelaandoeningen - zoals aandoeningen veroorzaakt door een schimmel, ziekte of lichamelijk trauma - bestaan er ook allerlei kleinere nagelproblemen (zachte nagels, brekende nagels, verkleurde nagels, nagels met groeven, enz.)....

Wat te doen tegen zachte of broze nagels? Gepubliceerd op 12/06/2015 - 10h18

Zijn uw nagels te zacht of breken ze makkelijk af? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om weer gezonde nagels te krijgen. Controleer tegelijk ook uw voeding of neem eventueel voedingssupplementen.

Meer artikels