PUBLICITÉ

Haarverzorging voor 50-plussers

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 27/06/2011 - 15h56
-A +A

Net zoals uw huid en uw lichaam verandert ook uw haar met de jaren. Het heeft de neiging om uit te vallen en wordt dus minder vol. Het wordt ook grijs en verliest zijn tonus. Onze tips om het fit en gezond te houden!

PUB

Uw haar na uw vijftigste: haaruitval

Dit fenomeen wordt androgenetische alopecia genoemd. Bij mannen, die er het meest mee te maken krijgen, begint het vaak boven op de schedel en evolueert het naar kaalheid. Maar ook vrouwen kunnen er last van hebben. Het haarverlies begint in de menopauze en leidt tot een aanzienlijke vermindering van het haarvolume, vooral op de schedel en het voorhoofd. Er bestaan medische producten met fraaie resultaten. Shampoos tegen haaruitval zijn preventief erg doeltreffend.

 

Uw haar na uw vijftigste: dunner haar

Net als bij de huid gaan ook de haarcellen met de jaren langzamer werken. Het resultaat is dat het haar minder gevoed wordt en daardoor dunner en brozer wordt. De anti-age haarmaskers werken volgens het principe van de antirimpelproducten. Ze geven uw haar de voedingsstoffen die het mist en herstellen ook de haarvezel.

Tip  wring uw haar voorzichtig uit met een handdoek voor u de haardroger gebruikt.  Zo worden ze minder snel broos.

 

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 27/06/2011 - 15h56
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ook ons haar wordt ouder. Hoe verzorgen we het? Geüpdatet op 19/05/2015 - 11h53

Net als onze huid verandert ook ons haar als we ouder worden. De haarproducten die we gebruikten toen we twintig waren, zijn dan vaak niet meer geschikt. Hoe moeten we ons haar verzorgen als het ouder wordt ?

Juist / fout over grijs haar en wit haar Gepubliceerd op 28/02/2012 - 09h45

Het verschijnen van de eerste grijze haren is altijd een shock. Hoe komt het dat ons haar zo grijs wordt? Welke factoren hebben een invloed op dit fenomeen? Kunnen we het grijs worden vertragen ? Doe de test.

Mooi haar zonder schilfers Geüpdatet op 19/07/2011 - 10h23

Hoofdroos heeft de vervelende eigenschap dat het makkelijk terugkomt. Op zich is het onschuldig, maar het is niet bepaald esthetisch. Gelukkig valt er iets aan te doen. Sluit de uitlokkende factoren uit en probeer eens de producten tegen hoofdroos .

Witte haar: dagelijkse zorg Gepubliceerd op 31/01/2012 - 10h23

Met de jaren verandert de textuur van het haar . Het wordt droog , doffer en grijs, en het valt makkelijker uit. Maar geen paniek, met de juiste verzorging en producten raakt u van dat droge haar af en krijgt uw haar zijn glans terug . Grijze haren k...

Meer artikels