PUBLICITÉ

GSM en gezondheid: een stand van zaken op het web

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 24/06/2002 - 00h00
-A +A

Welke effecten heeft een GSM op de gezondheid? Die vraag heeft al veel inkt doen vloeien. De ministers Aelvoet en Daems hebben daarom een website over het probleem laten maken (www.infogsm.be)

PUB

De tweetalige website geeft een samenvatting van de huidige kennis. We maken ons maar weinig zorgen over de elektromagnetische straling die radiozenders of ons eigen televisietoestel uitzenden. Maar we maken ons wel zorgen over de elektromagnetische straling afkomstig van GSM's en zendmasten.

Geen gevaar maar...

Dewebsite wil ons geruststellen. Het is helemaal niet bewezen dat GSM's schadelijk zijn voor de gezondheid, maar in de volgende teksten herkennen de auteurs dat er nog geen langetermijnstudies beschikbaar zijn. Men kan dus nog geen definitieve uitspraak doen.De website houdt er ook aan de installatie van basisstations te 'promoten'. Hoe groter het aantal basisstations, hoe beter de ontvangst. Als er meer zendmasten zijn, moeten ze minder sterke stralen uitzenden om de GSM's in de zone te dekken en de telefoon zelf zal minder stralen moeten uitzenden om de dichtstbijgelegen zendmast te bereiken. Met andere woorden, als het aantal zendmasten wordt uitgebreid, zal de totale straling dezelfde blijven. Maar men moet toegeven dat niemand graag een zendmast in zijn tuin heeft...

En de jeugd

De federale ministers hebben ook gedacht aan de jeugd. Meer en meer jongeren maken immers gebruik van dat nieuwe communicatiemiddel.

De website geeft, zonder te moraliseren, zeer volledige informatie en verwijst de jongeren zelfs naar de website die voor volwassenen is bestemd. Wel krijgen jongeren de raad niet "van 's morgens tot 's avonds aan de GSM te hangen".
Een bezoek wordt warm aanbevolen!
Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 24/06/2002 - 00h00 infogsm: http://www.infogsm.be
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Roken: jongeren als belangrijkste doelgroep Geüpdatet op 23/08/2005 - 00h00

"Help", de jongste grootschalige antitabakscampagne, is net door de Europese Unie gelanceerd. Ze is vooral gericht op de allerjongsten, zowel "nieuwe consumenten" als jongeren die zich laten verleiden door tabak.

Meer artikels