Groentesoep met selder en linzen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 03/12/2013 - 15h29
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

Fijngesnipperde ui: 300 g
Look: 2
Selder: 1
Wortels: 4
Olijfolie: 1 koffielepel
Gepelde tomaten: 1 blik
Gevogeltebouillon: 4 blokjes
Linzen: 1 klein doosje
Komijn: 1 koffielepel
Rozemarijn: 4 takjes
Peper
PUB

Bereiding van de groentesoep met selder en linzen

Pel de teentjes look en hak ze fijn. Maak de selder en de wortels schoon en snij ze in blokjes.

Verwarm een koffielepel olijfolie in een pan en laat de ui en de look vijf minuten aanbakken. Roer vaak en voeg een liter water toe, de tomaten en de bouillonblokjes.
Gebruik geen zout. Laat 20 minuten sudderen.

Laat de linzen uitlekken en voeg ze bij de soep. Doe er de komijn en de rozemarijn bij en laat nog 5 minuten koken.
Zet het vuur hoger om de soep indien nodig te laten inkoken. Haal de takjes rozemarijn er uit en breng op smaak. Heel warm opdienen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 03/12/2013 - 15h29
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB