PUBLICITÉ

Groene thee, ook een remedie tegen overgewicht?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 26/11/2013 - 10h38
-A +A

Voor wie op zoek is naar een slanke(re) lijn, is groene thee een veelbelovend ingrediënt.

Door groene thee te gebruiken, kunt u de risico's van ziekten, die vaak gepaard gaan met overtollig gewicht, beperken.

PUB

Het effect van groene thee ten gunste van de slanke lijn

Groene thee bevat cafeïne (of theïne), alsook catechines, die de thermogenese (de vetverbranding) bevorderen. Dit fenomeen werd aangetoond in een onderzoek uitgevoerd door de Shanghai Medical School (de resultaten hiervan werden door andere onderzoeken wel in vraag gesteld).

Bovendien werd beklemtoond dat de catechines uit groene thee de vetverdeling wijzigen en ook een rol spelen tegen de opslag van overtollige kilo's in de buik. Die overtollige kilo's zijn niet alleen onesthetisch, ze zijn ook en vooral gevaarlijk voor de gezondheid, aangezien buikvet (in tegenstelling tot de vetkussentjes op de dijen) het risico verhoogt op diabetes, hypertensie, hartziekten en kankers.

Groene thee tegen het knabbelen tussendoor

EGCG (zie ons artikel "De weldaden van groene thee") bevordert de werking van de verzadigde hormonen in het lichaam, onder meer die van insuline, die de overtollige suikers gebruikt door ze te verbranden of op te slaan.

De insuline 'temmen' is de sleutel die nodig is om de eetlust te reguleren en om dus niet te zwichten voor geknabbel tussen de maaltijden. Het is vaak dat geknabbel dat zeer snel leidt tot overtollige kilo's!

Hoe meer groene thee u drinkt, des te meer vetten u zult verbranden en des te meer u uw eetlust zult afremmen. Dit werd bewezen in een studie, die in 2001 verschenen is in "Journal of Nutrition".

 

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 02/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 26/11/2013 - 10h38

Wang, H., Obesity, 18: 773–779. doi: 10.1038/oby.2009.256

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Stress? Drink groene thee! Gepubliceerd op 09/12/2013 - 10h09

Groene thee heeft er weer een weldoende eigenschap bij: hij helpt stress voorkomen. Daaraan zijn wel twee voorwaarden verbonden: 1) groene thee drinken, en geen zwarte thee en 2) dagelijks 5 kopjes drinken.

De weldaden van groene thee Geüpdatet op 26/10/2009 - 00h00

In Azië wordt groene thee al duizenden jaren gedronken voor zijn geneeskrachtige werking. Groene thee wordt bij ons echter eerder als een drank beschouwd. Dankzij de resultaten van sommige studies, zouden ook bij ons de weldaden van groene thee meer...

Groene thee, een wapen tegen kanker Gepubliceerd op 09/12/2013 - 10h12

Onze voeding kan ons helpen om ons te beschermen tegen kanker . Om daarin te slagen, is groene thee een van de belangrijkste troeven van ons arsenaal. Op voorwaarde natuurlijk dat u hem kunt uitkiezen en klaarmaken. Wij bieden u een aantal tips om ma...

Wordt groene thee uw drankje deze zomer? Geüpdatet op 11/05/2009 - 00h00

Aan groene thee worden talrijke weldaden toegeschreven. Hij zou afslankende eigenschappen hebben, goed zijn tegen kanker, een goed middel zijn om de huid te beschermen... Kortom, groene thee heeft alles om de mensen te bekoren! Laat u verleiden en ge...

Meer artikels