PUBLICITÉ

Griep: vaccinatie aan te raden voor alle astmalijders!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 30/01/2017 - 14h39
-A +A

Iedereen weet het of zou het onderhand toch moeten weten: de inenting tegen griep is ten zeerste aanbevolen voor oudere mensen.

Minder bekend is dat ook astmalijders beter deze voorzorg nemen.

En toch is de inenting van deze groep mensen minstens even belangrijk, want griep kan bij astmalijders zeer zware gevolgen hebben.

PUB

Inentingsprogramma tegen de griep

Het vaccin tegen het griepvirus is vooral aanbevolen voor mensen met een iets brozere gezondheid: de 65-plussers, maar ook mensen die een bepaalde chronische aandoening hebben, zoals diabetes, hartinsufficiëntie of drepanocytose.

Terugbetaald vaccin voor astmalijders

Luchtwegenpathologieën en zware astma staan ook op de lijst van ziekten waarvoor een inenting wenselijk is. In de praktijk wordt die aanbeveling helaas te weinig opgevolgd. Nog altijd te weinig astmalijders laten zich inenten. Toch is het zo dat het aantal gevaccineerden stijgt met de graad van astma. 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 02/12/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 30/01/2017 - 14h39

Le Quotidien du médecin, 28 oktober 2008 ; le Panorama du médecin, 17 november 2008.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Zeven feiten over griep (die niemand ons verteld heeft) Gepubliceerd op 30/01/2017 - 12h43

Bent u goed geïnformeerd over de griep ? Er doen veel mythes de ronde over deze ziekte en over het griepvaccin. Als die de wereld uit zijn, kunnen we ons beter beschermen tegen het griepvirus . Dat kan via een inenting of door onze leefgewoonten bij...

Griep: beter voorkomen... Geüpdatet op 04/11/2003 - 00h00

Antivirale middelen kunnen vaccinatie NIET vervangen. Ze zijn speciaal ontwikkeld om het griepvirus te bestrijden bij grieppatiënten of mensen die een preventieve behandeling willen.

Meer artikels