PUBLICITÉ

Griep : kinderen zijn belangrijke verspreiders van het virus

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 07/11/2006 - 00h00
-A +A

Oudere mensen zijn niet de enigen die door het griepvirus worden geplaagd. In periodes van epidemieën loopt één kind op de drie het griepvirus op, tegenover één op de tien volwassenen. Met vaccins, diagnosetests en een aangepaste behandeling kunnen we vermijden dat onze kinderen het virus krijgen... en het aan ons doorgeven!

PUB

Het griepvirus : de eerste slachtoffers

Er wordt weinig gesproken over de kinderen die elk jaar besmet raken met het griepvirus. Ze zijn nochtans de meest geviseerde groep van slachtoffers. Tijdens een epidemie loopt één op de drie kinderen het griepvirus op; bij de volwassenen is dat slechts één op de tien.
De reden waarom je er zo weinig over hoort is dat de aandoening bij kinderen vaak ongemerkt voorbijgaat. De symptomen die kleine kinderen ontwikkelen (slaperigheid en maag- en darmklachten), zijn moeilijker op te sporen dan bij de volwassenen, vooral voor het eerste levensjaar

Griep : gaat bij kinderen vaak ongemerkt voorbij

Griep is bij kinderen meestal onschuldig en wordt dus vaak niet eens vastgesteld. Maar soms kan ze tot zeer ernstige complicaties leiden, van oorontstekingen tot longaandoeningen of spasmen. Elk jaar zorgt griep voor talrijke hospitalisaties en zijn er jammer genoeg ook enkele sterfgevallen. Vaccinatie tegen het griepvirus is dan ook ten zeerste aanbevolen bij kinderen die door bepaalde ziekten minder weerstand hebben (astma, mucoviscidose, thalassemie...).
Bij een ernstige griepinfectie worden de ademhalingssymptomen gemakkelijk verward met die van bronchiolitis (acute virale infectie van de onderste luchtwegen). Daardoor wordt de diagnose van griep vaak te laat gesteld.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 07/11/2006 - 00h00 19e Europees symposium over griep en grieppreventie, Studie- en informatiegroep rond griep, 5-6 oktober 2006, Parijs; Persbericht Roche, oktober 2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De juiste tactieken om griep te vermijden Gepubliceerd op 16/03/2016 - 11h39

Elk jaar dromen we ervan om te ontsnappen aan de griep! Ze houdt ons aan bed gekluisterd, bezorgt ons koortsaanvallen, en verzwakt ons gedurende enkele weken, zelfs als de symptomen voorbij zijn... Wat moet u weten om aan griep te ontsnappen, om ze n...

Ook kinderen kunnen griep krijgen! Geüpdatet op 26/11/2001 - 00h00

Griep kan zich ook bij zuigelingen en kinderen tot 5 jaar op verschillende manieren manifesteren. De infectie met het griepvirus komt niet alleen voor bij volwassenen, maar wordt zelden systematisch opgespoord bij kinderen. Bovendien bevorderen kinde...

Meer artikels