PUBLICITÉ

Gratin van kabeljauw met erwten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Vis en groenten worden vaak met lange tanden gegeten, en nochtans zijn ze onmisbaar in een evenwichtige voeding. Maak ze klaar in gratins, en ze zullen vlot naar binnen gaan. Alle onderstaande gratins zijn licht en bereid met weinig vet. Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor 2 personen


300 g kabeljauw
300 gram diepvrieserwten
3 sneetjes van een stokbrood
2 ansjovisfilets
1 ei
1 flesje lichte room
20 gram geraspte kaas
nootmuskaat

De bereiding


Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
Kook de erwten 10 minuten in licht gezouten water.
Rooster de sneetjes stokbrood onder de grill of in een broodrooster. Snij ze in blokjes.
Snij ook de kabeljauw in blokjes. Doe ze in een schotel en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de erwten over de schotel en vermeng ze met de blokjes kabeljauw.
Dep de ansjovisfilets droog, hou ze onder warm stromend water om er zoveel mogelijk olie af te krijgen. Plet ze met een vork in een diep bord.
Scheid de eierdooier van het eiwit. Doe de dooier in een kom en doe er de ansjovis en de room bij. Meng goed.
Giet deze crème bij de kabeljauw in de schotel. Verdeel er de broodkorstjes over en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel 20 minuten in de oven, tot er een mooi bruin korstje op zit.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ