Goudbrasem op basis van een rode saus uit de Reunion

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 01/03/2011 - 09h23
-A +A
Voor :
4 personen
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

600 gr goudfbrasemfilet
5 tomaten
2 uien
2 teentjes look
1 spaanse peper
4 cm gember
1/2 bosje bieslook
2 koffielepels olijfolie
zout
peper
PUB

Bereiding van Goudbrasem op basis van een rode saus uit de Reunion

Snij de goudbrasem in 4 gelijke porties. Bewaar fris. Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in kubusjes. Schil en versnipper de uien, de teentjes look en de spaanse peper. Doe hetzelfde met de gember. Was en droog de bieslook en hak de takjes klein.

Verwarm 1 koffielepeltje olie in een kookpot. Gooi de uien en de spaanse peper erbij gedurende 5 minuten. Voeg de tomaten en de look toe. Voeg zout toe. Laat 30 minuten koken en roer regelmatig. Op het einde van de kooktijd voeg je de gember toe. Verwarm een braadpan met antiaanbaklaag met daarin 1 koffielepeltje olijfolie. Doe daar de goudbrasemfilets bij. Zout toevoegen en naargelang hun dikte 2 à 3 minuten laten bakken aan iedere zijde. 

Doe in elk bord wat van de rode saus, en leg de stukken goudbrasem erin. Werk af met de fijngesneden bieslook.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/03/2011 - 09h23
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB