PUBLICITÉ

Goudbrasem met een citroensausje

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/03/2011 - 14h06
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Prei: 8
Wortels: 2
Onbehandelde citroenen: 3
Goudbrasemfilets: 4 stukken van 150 gr
Parures van vis : 500 g
Eigeel : 1
Light room : 10 cl
Zout, peper
Muskaatnoot : 1 raspje (facultatief)
PUB

Bereiding van Goudbrasemfilets met een citroensausje

Maak de prei schoon. Snij de bladeren ervan af, was ze goed en snij ze in rondjes. Splijt de witte stukken met de punt van een mes in de lengte en was ze. Bewaar ze erna. Schil nu de wortelen en znij ze in schijfjes. Snij de citroenen in twee en haal het sap eruit. Bewaar dit en gooi de schil niet weg.

Maak de parures van de vis schoon. En zet ze in het middenste deeltje van de stoomkookketel samen met de wortelen en de schillen van de citroen. Voeg een liter water toe en de helft van het citroensap. Breng aan de kook. Zet het vuur dan wat minder en laat lichtjes voort pruttelen gedurende ongeveer 10 minuten.

Leg dan het wit van de prei op de grill van de stoomkookketel. Bedek en laat 10 minuten koken.

Neem een grote lepel visbouillon en de het in een pot en laat inkoken. Leg de goudbrasemfilets op de prei en laat nog ongeveer 10 minuten koken (naargelang de dikte van de filets).

Wanneer de visbouillon voor ongeveer de helft is weggekookt, filtert u ze in een zeef en zet het erna terug op een zacht vuurtje.

In een kom meng je het eigeel en de light room. Voeg al kloppend een beetje warme bouillon toe en giet deze bereiding erna bij de rest van de bouillon zonder te stoppen met kloppen. Kook enkele minuten tot de saus verdikt. Doe dan de rest van het citroensap er bij (naargelang uw smaak), nog wat zout en peper en tenslotte eventueel nog wat nootmuskaat.

Leg de goudbrasemfilets en de prei op een bord. Doe de schijfjes wortel erbij. Overgieten met de saus en opdienen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/03/2011 - 14h06
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ