PUBLICITÉ

De goede keuze van een lippenstift

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 30/10/2007 - 00h00
-A +A

De keuze van een lippenstift kan soms voor een heus dilemma zorgen. Bij de keuze moet rekening gehouden worden met de gelaatskleur, de kleur van het haar, de kleren, het licht, en ga zo maar door. Feit is dat de keuze niet voor de hand ligt.

PUB

Een tint voor elke gelaatskleur

Om een goede keuze te kunnen maken moet u weten dat bij een lichte huidskleur lippenstiften in roze tonen het erg goed doen. Zowel de lichtroze als de fel roze tinten zorgen meestal voor het mooiste effect.
De kleur benadrukt de delicate gelaatskleur, op voorwaarde dat die er onberispelijk uitziet. Het is uitkijken met bruine en koperachtige kleuren op een bleek gelaat en ook oranje komt de blekere teint doorgaans niet ten goede.
Vrouwen met een meer donkere gelaatskleur kiezen best voor lippenstiften in baksteenrode of bruine tinten of voor tomatenrood kleurige lipstick.
Beige tinten zijn ideaal omdat ze perfect samensmelten met huidskleuren die in de buurt van karamel komen. Roze en fuchsia zijn voor de ietwat donkere huid vaak te agressief.
Wat u moet weten: écht klassiek lippenrood, met een ietsje blauw past bij de meeste gelaatskleuren.
Voorwaarde is dan wel dat u de oogmake-up dan niet te zwaar maakt.

Rood voor elke mond

Op dagen dat uw gelaat niet echt straalt kunt u een beroep doen op gloss, liefst in fruitkleuren die de lippen meer volume geeft en het gelaat een jongere en frisse uitstraling.
Voorzichtigheid is aangewezen met tinten als paars en bordeaux die het gelaat niet bepaald opvrolijken. Ook baaksteenrood en oranje tinten zijn ten stelligste af te raden als men er een beetje ziekjes bijloopt.
Hoe donkerder het lippenrood, hoe meer de lippen benadrukt worden, maar hoe zichtbaarder ook de eventuele afwijkingen aan de mond.
Hebt u fijne lippen dan moet uw voorkeur uitgaan naar lichte en natuurlijke tinten die de mond groter maken en gloss die de lippen meer volume geeft.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 30/10/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een lippenstift die bij u past Geüpdatet op 30/12/2008 - 00h00

Lippenstift is belangrijk voor uw look. De keuze is dan ook geen detail: de kleur, de textuur, uw teint en uw kleren, het zijn allemaal factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Een aantal tips.

4 tips voor prachtige lippen... Geüpdatet op 02/10/2007 - 00h00

Iedereen weet dat verleiden begint met een mooie glimlach. En een mooie sensuele mond is een onweerstaanbare troef voor elke aantrekkelijke vrouw... Op voorwaarde natuurlijk dat de vrouw haar lippen goed doet uitkomen. Met deze 4 tips beschikt ook u...

Make-up: mooi, ook na de feesten Geüpdatet op 23/12/2016 - 16h22

Begin januari slaat de winter in alle hevigheid toe… de nasleep van de feesten en het gure weer komen onze look en ons humeur niet altijd ten goede. Deze make-uptips zullen u weer een stralende teint geven en u helemaal opkikkeren.

Meer artikels