PUBLICITÉ

Goedaardige prostaatvergroting: niet zo goedaardig voor het seksleven!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/10/2014 - 15h55
-A +A

Artsen weten al lang dat prostaatkanker seksuele problemen (erectie- en ejaculatieproblemen) kan veroorzaken. Die hangen evenzeer samen met de ziekte als met de behandeling. Wel dachten ze tot nu toe dat goedaardige prostaathypertrofie of prostaatadenoom, een veel onschuldiger ziekte, het seksleven absoluut niet verstoorde. Dat klopt echter niet. Zo zou 50 % van de mannen met een goedaardige prostaatafwijking kampen met seksuele stoornissen.

PUB

Goedaardige prostaatafwijking en seksuele stoornissen

Dat betekent echter niet dat ze meteen een streep moeten trekken onder hun seksleven, en gelukkig maar. Zo is de helft van de Belgen op hun 80ste nog seksueel actief! Toch is het belangrijk dat ze regelmatig op controle gaan als ze hun seksleven op peil willen houden. Vroeger hadden mannen immers de neiging om hun erectiestoornissen te wijten aan een psychisch probleem, wat hen tegelijk ontmoedigde om naar medische oplossingen te zoeken. Vandaag beschikken we over verschillende erectiebevorderende middelen, en het zou jammer zijn daar niet van te profiteren. Het gaat om orale geneesmiddelen, intracaverneuze injecties en zelfs penisimplantaten.

Zelfs bij prostaatkanker bestaan er verschillende mogelijkheden om het erectievermogen te herstellen en seksueel actief te blijven. Het is zelfs belangrijk om het probleem tijdig aan te pakken, ook al verschuift seksueel genot automatisch naar de achtergrond als mensen horen dat ze kanker hebben.

 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 17/05/2005 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/10/2014 - 15h55
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Verandert een besnijdenis het seksleven? Geüpdatet op 10/04/2013 - 10h17

Een besnijdenis is een operatie waarbij de voorhuid van de penis wordt weggehaald. Daarmee wordt een zone geraakt die op seksueel en zintuiglijk vlak heel gevoelig is. Hoe beïnvloedt een besnijdenis het seksleven?

Meer artikels