PUBLICITÉ

Glijmiddelen bereiken een grotere doelgroep dan je zou denken ...

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 07/11/2006 - 00h00
-A +A

De vrouwelijke lezers van e-sante Frankrijk hebben deelgenomen aan een grote enquête over de vrouwelijke seksualiteit. De resultaten zijn heel uiteenlopend. Vandaag hebben we het over glijmiddelen: wie gebruikt ze, wat zijn de voordelen en zijn er ook minder goede kanten aan?

PUB

Glijmiddelen : niet alleen voor vrouwen in de menopauze

We beginnen al meteen met een verrassing: 39% van de vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 36,4 jaar (+/- 12,8 jaar) die de enquête hebben ingevuld, hebben de voorbije vier weken een glijmiddel gebruikt. Dat is dus één vrouw op de drie, wat enorm veel is! En bijkomende verrassing is dat de leeftijd van de gebruikers niet echt aan de verwachtingen beantwoordt. De menopauze wordt vaak beschouwd als dé periode in het leven waarop vrouwen last krijgen van vaginale droogheid. Maar lang niet alle vrouwen die gebruik maken van een glijmiddel zijn in de menopauze! Bijna 30% van de vrouwen onder de 50 hebben in de 4 afgelopen weken een glijmiddel gebruikt, tegenover 45% voor de 50-plussers. Vaginale droogheid is dus geen probleem dat zich alleen voordoet bij vrouwen van boven de 50, integendeel.

Ook jonge vrouwen hebben vaak last van vaginale droogheid als gevolg van roken, medicatie (pillen tegen acne), condoomgebruik of simpelweg een gebrek aan seksuele lust. De problemen van vaginale droogheid kunnen ook optreden na een zwangerschap, conflicten in de relatie en vaak ook bij een depressie. In dat laatste geval kunnen ze door de depressie zelf worden veroorzaakt, of door de antidepressiva die zijn voorgeschreven.

Het gebruik van glijmiddelen

Uit de enquête blijkt dat 86% van de vrouwen het glijmiddel net voor of tijdens het vrijen aanbrengt. Slechts een minderheid van de vrouwen weet dat de glijmiddelen van de nieuwe generatie een hele poos voor het seksuele contact kunnen worden aangebracht, zonder hun efficiëntie te verliezen. Het kan gerust een uur of langer ervoor. Het voordeel ervan is dat het vrijen veel spontaner kan verlopen. 72% van de vrouwen zegt het glijmiddel in alle discretie te gebruiken, wat niet verwonderlijk is. Ze voelen zich ook verplicht om hun partner ervan op de hoogte te brengen.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 07/11/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Seksualiteit: gebruik van glijmiddelen Geüpdatet op 13/01/2009 - 00h00

Glijmiddelen voor seksueel gebruik hebben niet bepaald een positief imago: ze worden veeleer gezien als een soort geneesmiddel - en een niet al te hip bovendien - dan wel als een seksueel accessoire. Er zijn nochtans weinig mensen die in de loop van...

Glijmiddelen: hoe gebruik je ze? Gepubliceerd op 12/10/2015 - 15h19

Glijmiddelen voor geslachtsverkeer hebben vaak niet zo'n goede reputatie. Het is het soort medicamenten waar je niet echt mee uitpakt en die een probleem moeten verdoezelen. Het is nochtans heel nuttig om ze te leren kennen, want iedereen die seksuee...

Meer artikels