PUBLICITÉ

Gingivitis of tandvleesontsteking op video uitgelegd

Vidéo publiée le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 13/04/2016 - 11h58
-A +A

PUB

Voor een goed gebit is gezond tandvlees van cruciaal belang. Alle tanden en kiezen in de mond zijn omhuld door tandvlees (gingiva), wortelcement, bindweefsel en bot. De in de mond levende bacteriën kunnen zich aan het tandoppervlak hechten. Daarbij ontstaat een plakkerige substantie die voedseldeeltjes vasthoudt, en daardoor ontstaat plaque.

Tandvleesontsteking ontstaat door ophoping van plaque op de tanden en het tandvlees; in het aangetaste gebied ontstaan zwellingen, roodheid, bloedingen en infecties. De kans op tandvleesontsteking wordt vergroot door tandvleesletsel, in het bijzonder als gevolg van het al te krachtig poetsen of flossen van de tanden, en door bepaalde ziekten.

Tandvleesontsteking is het eerste teken van beenvliesontsteking. Deze aandoening tast de tanden, wortels en zenuwen aan en kan, zonder goede behandeling, leiden tot tandverlies.

Vidéo initialement mise en ligne le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 13/04/2016 - 11h58
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
deschooolt

De tandenborstel die het tandvlees ook daadwerkelijk reinigt en beschermt is de 3 zijdige tandenborstel van DenTrust. Deze borstel reinigt de tanden optimaal en vouwt zich in de ideale hoek van 45 graden om de tand en het tandvlees heen. De borstelharen zijn uit Ultralon vervaardigt en is 225% zachter dan nylon. Zijn afgerond van vorm en haar hardheid is aan te passen , middels koud-lauwwarm water.

PUBLICITÉ