PUBLICITÉ

Gezond eten: makkelijker gezegd dan gedaan...

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 21/12/2004 - 00h00
-A +A

Delhaize heeft een enquête laten uitvoeren waaruit blijkt dat de Belgen veel belang hechten aan een gezonde en evenwichtige voeding. Of ze daar ook echt werk van maken, is een andere zaak…

PUB

Op het eerste gezicht bevestigt de enquête bij de Belgische bevolking wat we al wisten: we eten te weinig groenten en fruit. Toch vinden veel Belgen gezond eten essentieel… We zitten hier dus met een tegenstrijdigheid. Een mogelijke verklaring is dat slechts 47 % van de ondervraagden ervan overtuigd is dat een maaltijd tegelijk lekker en gezond kan zijn. Een hardnekkig vooroordeel!

Handleiding voor een gezond leven

Op de vraag wat de essentiële voorwaarden zijn om gezond te leven, antwoordt 89 % van de respondenten: een gezonde voeding. Dan volgen: voldoende slapen (40 %) en bewegen (41 %). Dat zijn echter precies de twee activiteiten die het vaakst verwaarloosd worden uit tijdsgebrek: 46 % van de Belgen doet minder dan één keer per week aan sport, 30 % minder dan één keer per maand of nooit. En verschillende studies hebben uitgewezen dat de helft van de westerse bevolking slechts acht uur per dag slaapt.

Een gezonde voeding?

Een gezonde voeding is voor 62 % van de ondervraagden een evenwichtige voeding met veel groenten en fruit. Bijna de helft (44 %) vindt veel water drinken belangrijk, zelfs belangrijker dan fruit eten! 85 % van de bevolking is ervan overtuigd dat alleen verse producten goed zijn voor de gezondheid. Ze vergeten echter dat diepvriesproducten andere, niet onaanzienlijke troeven bezitten. Zo blijven hun vitamines uitstekend bewaard, veel beter dan bij een vers product dat op de verkeerde manier opgeslagen wordt, zoals vaak het geval is.

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 21/12/2004 - 00h00 De enquête werd in juli 2004 uitgevoerd door het onafhankelijke bureau Insites Consulting bij een representatieve steekproef van 1.276 personen.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Eén op de vijf Belgen eet nooit fruit... Geüpdatet op 15/02/2005 - 00h00

En ongeveer 15 % van de bevolking zet bijna nooit groenten op het menu. Deze intrieste cijfers maken duidelijk dat zowel Vlamingen als Walen veel te weinig groenten en fruit verorberen. Een bondig overzicht van het probleem…

Belgisch ontbijt bestudeerd Geüpdatet op 11/12/2007 - 00h00

Het ontbijt is een buitenkans voor de familie om samen te zijn en het is dé maaltijd bij uitstek om de batterijen op te laden. Maar te weinig Belgen blijken te beseffen hoe belangrijk dat ontbijt is.

Belgen en water: een storm in een glas water! Geüpdatet op 14/06/2005 - 00h00

De Belg weet niet goed wat water is. Hij maakt zelden een weloverwogen keuze... Hij weet niet dat elk water verschillend is en leest bovendien amper de etiketten. Kortom, hij verdiept zich niet erg in al die flessen water...

Meer artikels