PUBLICITÉ

Gezichtsyoga, hét geheim tegen veroudering

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 21/09/2016 - 10h30
-A +A

Met de jaren verslapt de huid geleidelijk aan en vormen er zich ook rimpeltjes. We kunnen dat proces vertragen door onze huid weer meer tonus te geven, maar dan moeten we ook zelf aan de slag. Gezichtsyoga is daar heel nuttig voor omdat het heel wat spieren doet werken.  

PUB

Oefeningen gezichtsyoga tegen huidveroudering

Gezichtsyoga is gezichtsgymnastiek waarmee we de effecten van het verouderen kunnen tegengaan. Door de vele spieren die moeten werken geeft deze yoga de huid weer tonus en maakt ze ook strakker. Een ideaal wapen dus tegen huidverslapping.

Ideaal zou zijn om deze oefeningen dagelijks te doen, alles samen een tiental minuten per sessie, liefst ’s avonds na het reinigen van de huid of ’s ochtends voor het aanbrengen van de dagcrème.

 

Oefening om de mondcontouren te verstevigen

  • Zet aan weerskanten van uw mond twee vingers tegen de binnenwand van uw mond. rek uw wangen zachtjes uit  en probeer daarbij uw mond dicht te houden.
  • Houd enkele seconden vol en voer de spankracht geleidelijk aan op.
  • Herhaal de oefening een tiental keer.

Breng voor en na de oefening een lippenbalsem aan.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 04/07/2011 - 16h07 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 21/09/2016 - 10h30

"1500 conseils et astuces pour rester jeune toute sa vie", Uitgeverij Femme Actuelle.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Drie oefeningen voor strakke, ronde billen Gepubliceerd op 08/02/2016 - 09h49

Laat uw billen werken, zowel voor, tijdens als na de vakantie. Als u deze drie oefeningen elke dag doet, krijgt u strakke en ronde billen . We geven er u nog vijf tips bij om perfecte billen te kweken.

Mijn 3 oefeningen tegen een dubbele kin Gepubliceerd op 27/05/2015 - 09h16

Een dubbele kin , die al bij al weinig esthetisch is, kan doeltreffend weggewerkt worden door een aantal eenvoudige oefeningen uit te voeren. Deze oefeningen zetten vooral de hals - en gezichtsspieren aan het werk. Met deze drie dagelijks uit te voer...

Meer artikels