PUBLICITÉ

Gezichtspeelings en -maskers: een handleiding

Geüpdatet door Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste op 04/11/2016 - 17h24
-A +A

Scrubs, peelings, hydraterende of zuiverende maskers, … : u bent de draad kwijt? Werking, manier van aanbrengen, frequentie… : ziehier alles wat u moet weten over gezichtspeelings en -maskers.

PUB

De verschillende soorten peelingproducten

Scrubs, peelings, exfoliatie…

soms vinden we er moeilijk onze weg in. Toch behoren al deze termen tot dezelfde familie. Exfoliatie betekent: de dode huidcellen elimineren.

  • Een scrub werkt mechanisch in op de huid, door er met schurende korreltjes tegen te wrijven.
  • Terwijl een peeling moleculen gebruikt met chemische werking (enzymen, salicylzuur, fruitzuren).

 

Op de juiste manier scrubben

Peelings zijn alleen geschikt voor een mature huid of voor een grijze teint, en worden meestal toegepast in de vorm van een kuur die één à twee keer per jaar moet worden herhaald. Wel is voorzichtigheid geboden; zo zijn ze niet geschikt voor gevoelige huid. Kom na een peeling ook nooit in de zon.

Een scrub is veel zachter: breng hem één à twee keer per week aan, afhankelijk van uw huidtype. Vermijd de oogomtrek, masseer het product zachtjes in en spoel het grondig af met water.

 

Initialement publié par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 14/11/2011 - 15h21 et mis à jour par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 04/11/2016 - 17h24
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Een gezonde en frisse huid, dag in dag uit Gepubliceerd op 22/12/2014 - 16h12

Het is vaak nog wachten tot de grote vakantie om de huid van een teint te voorzien die de trekken van vermoeidheid wegneemt. Redenen genoeg voor een goed voornemen: de huid reinigen zoals het hoort.

Huidverzorging: goede ideeën en misvattingen Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h10

Bent u goed in het verzorgen van uw huid? Welke zijn de goede ideeën en welke zijn de fabeltjes in verband met de beste manier om de huid te hydrateren , de frequentie van peelings , de keuze van een reinigingsproduct, verzorgingsolie of huidcrème?

Droge huid: mijn magische recepten Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h13

Een droge huid produceert niet voldoende vet om genoeg bescherming te kunnen bieden. Het resultaat is dat ze brozer en gevoeliger is. Enkele "huismiddeltjes" om uw droge huid te verzorgen.

Meer artikels