PUBLICITÉ

Gezelschapsdieren: ook ecologische honden en katten!

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 15/12/2009 - 00h00
-A +A

Op een ogenblik waarop ecologie en het behoud van onze planeet veelbesproken onderwerpen zijn, lijkt het interessant om ecologisch om te gaan met het dagelijkse leven van honden en katten, zelfs als sommige onderzoekers beweren dat het eenvoudige bezit van een kat of een hond al voldoende is om het milieu te bedreigen!

PUB

Honden, katten en het milieu: 4 nuttige ecologische initiatieven!


Tussen de talrijke kattenbakvullingen die in de winkels aangeboden worden, zijn er plantaardige vullingen, bestaande uit houtkorrels en oud papier, die minder schadelijk lijken voor het milieu dan kattenbakvullingen bestaande uit witte of grijze klonterende korreltjes. Denk eraan wanneer u de volgende keer naar de dierenwinkel gaat!
In plaats van in de winkel speelgoed voor katten en honden te kopen, kunt u ook oude kleren of versleten textiel gebruiken om er met een beetje verbeelding zelf speelgoed van te maken. Omdat ze een bekende geur verspreiden, zullen ze uw huisdier in heel wat gevallen meer interesseren dan gesofisticeerd speelgoed dat in de winkels te koop is.
Wanneer u op de buiten gaat wandelen, doet u er in sommige gevallen goed aan uw hond aan de leiband te houden zodat hij geen schade berokkent aan bepaalde kwetsbare planten.
Het is ten slotte ook verkieslijk een huisdier uit een dierenasiel te adopteren om de overbevolking van katten en honden tegen te gaan en om de daarmee gepaard gaande problemen te vermijden.

Ik koop bioproducten voor mijn honden en katten!


Op talrijke websites zijn tegenwoordig bioproducten voor honden en katten te vinden: voedingsmiddelen, halsbanden, leibanden, speelgoed, slaapmanden, dekentjes... allemaal in een ecologische versie.
Sommige verkopers waarborgen onder meer dat deze producten uit de biologische landbouw afkomstig zijn, dat ze biologisch afbreekbaar zijn, milieuvriendelijk verpakt zijn en geen chemische syntheseproducten bevatten.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 15/12/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels