PUBLICITÉ

Gevulde tomaten en uien

Recept aangemaakt op 09/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 20/10/2014 - 07h42
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

4 middelgrote tomaten
4 grote uien
1 bosje platte peterselie
1 eetlepel olijfolie
4 potjes verse Gervais
paneermeel
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van gevulde tomaten en uien



Was de tomaten en droog ze.
Snij het hoedje af, haal de tomaten uit met een lepeltje en zet ze ondersteboven op een rooster om ze te laten uitlekken.

Pel de uien, snij er een hoedje af, haal ze uit met een meloenlepeltje en leg het vruchtvlees opzij.

Pocheer de uitgehaalde uien 5 minuten in licht gezouten kokend water.
Zet ze naast de tomaten en laat uitlekken.

Verwarm de oven op 180°C.

Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en versnipper die.

Vet een braadpan heel lichtjes in en stoof het vruchtvlees van de uien 5 minuten al roerend.
Doe het in een kom. Doe er de verse kaasjes en de peterselie bij. Meng tot de bereiding mooi homogeen is en breng op smaak met zout en peper.

Vul de tomaten en de uien op. Bestrooi met paneermeel en leg er de hoedjes op. Vet die lichtjes in met een kwastje.

Zet de opgevulde groenten in een ovenschotel en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 09/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 20/10/2014 - 07h42
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ